AKTUELNO

Predsednik Instituta za nacionalnu strategiju Dragoslav Bokan kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče rekao suštinu rečima da dokle god pregovaramo nisu moguće ni sankcije ni bombardovanje.

- Ovde je rezultat to što nas ne kažnjavaju, iako mi odbijamo njihove predloge, ovde je rezultat to što mi ostajemo svoj na svome iako je drama neverovatna u tim pritiscima - kazao je Bokan za Novo jutro TV Pink.

Kako kaže, ovog puta Evropa ne skriva da je u pitanju ultimatum, da mora, iako ne mora.

Bokan ističe da je kupovina vremena za našu državu mnogo važna i dodao da je naša zemlja bombardovana, umalo optužena da je genocidna.

Foto: TV Pink Printscreen

- U toj poziciji gde smo mi unapred određeni za negativca, gde na drugoj strani imamo predstavnika američkih interesa u vidu kosovskih interesa, u toj situaciji vi pričate, oni misle da su vas doterali do te linije, a vi uradite hop i to preskočite - naveo je Bokan.

Kako dodaje, zlatnu medalju u kupovini vremena dobio je predsednik Vučić.

- Ono što je dovedeno do kraja, vratio je na početak, a ispoštovao je sva pravila diplomatskih pregovora - naglasio je Bokan.

Miloš Garić, glavni urednik portala Kosovo onlajn, istakao je da je ovo vanredno vreme za Republiku Srbiju i zahteva izuzetne veštine koje jedan čovek mora da ima.

- Ko je hteo sinoć pažljivo da sluša predsednika, mogao je sve da čuje i da jako dobro zaključi ono što je najvažnije za poziciju države Srbije, Jasno je da mi branimo osnovne, elementarne interese - ocenio je Garić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, Srbi na KiM su ugroženi i njihova odbrana bi trebalo da bude glavni prioritet svih nas.

- Videli smo teror Aljbina Kurtija i na šta je sve spreman - kazao je Garić i dodao da je upravo zbog toga potrebno formirati ZSO, jer će se time zaštiti naš narod na Kosmetu.

#Dragoslav Bokan

#Miloš Garić