AKTUELNO

Dvadeseti januar je za sve one koji su poznavali i voleli Kseniju Vučić, izuzetno bolan i težak dan. Sutra je dan na koji je bila rođena, a njeni prijatelji povodom njenog rođendana, već neko vreme rade na knjizi koja je posvećena upravo njoj i njenom životu.

Jelena Trivan, rekla je za Pink, da su prijatelji Ksenije Vučić, onog dana kada je otišla, shvatili da se o njoj toliko malo zna, a pre svega da je njen novinarski opus i sve ono što je činila u novinarstvu jedna velika nepoznanica.

- Ona je sama rekla, u jednom od poslednjih intervjua koje je dala, a kada su je pitali da li je čitavu karijeru zasenilo njeno prezime, da jeste, ali da joj to ne smeta, jer je to prezime njene dece - rekla je Trivan.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, nikada se nije trudila da objasni javnosti ko je ona i šta je sve ona uradila, kao i koliko je veliku karijeru imala.

- Imali smo potrebu da taj dug vratimo Kseniji, da popišemo i opišemo njen profesionalni rad, koji je bio u nekoliko velikih redakcija i imao je veliki uticaj na srpsku javnost - rekla je Trivan.

Trivan je rekla da ljudi puno toga o njoj ne znaju, dodaje da je ova knjiga važna za ovo društvo, da vidi kuda se kretalo srpsko novinarstvo.

- Ona je najbolja slika toga. Kako je bilo raditi u opozicionim medijima u vreme Miloševića, a kasnije kako je bila prognana iz medija zbog svog prezimena, i odlazi u miru i tišini da nikada ni reč ne progovori i kasnije svoje političke oponente ugošćava bez i reči mržnje - rekla je Trivan.

Foto: TV Pink Printscreen

Rekla je da je Ksenija umela da razgovara sa svojim političkim neistomišljenicima, tako da ih nikada ne uvredi, ne povredi, ne otvori i ne pokaže svoj stav, već da iz njih izvuče istinu.

- Takođe, ona se za svoje emisije spremala danima i nedeljama. Javnost će moći da vidi kako izgleda novinar koji sedam dana priprema emisiju, kako bi znala svaki detalj i svaki element i sa kim sve da razgovara kako bi se spremila što bolje - rekla je Trivan.

Trivan kaže da je ona zaista bila jedan redak čovek. Dodaje da ne postoji čovek koji je poznavao da može da se seti nečega gde mu je ona naudila. Kako kaže, bilo joj je važno šta o njenom radu misle njena majka i njeni prijatelji.

Autor: