AKTUELNO

Dačić kaže da je Srbiji mesto u EU, ali da istovremeno mora da neguje prijateljske odnose i sa Rusijom i Kinom.

- Mi hoćemo u EU, ali isto tako moramo da zaštitimo naše nacionalne i državne interese - rekao je Dačić na novogodišnjem koktelu koji je za gradjane Jagodine priredio predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma.

Istorijski uspesi koje je ova vlada na čelu sa Aleksandrom Vučićem postigla jesu što smo se ove godine, rekao je Dačić, koncentrisali upravo na naše prioritete - ekonomski oporavak posle ekonomskog sunovrata, otvaranje pregovora o članstvu Srbije u EU, zaštitu srpskih nacionalnih interesa kroz pobedu koju smo ostvarili u Unesko, kada je reč o zahtevu Kosova da postane član te organizacije.

- Veliki broj članica Unesko je odbilo zahtev Kosova i to je prva naša velika pobeda na medjunarodnom planu, posle niza godina - rekao je Dačić.

On je dodao i da je Srbija u Savetu bezbednosti UN, uz pomoć Rusije, uspela da osujeti Rezoluciju po kojoj je trebalo da srpski narod bude koletivno žigosan kao genocidan.

Dačić je podsetio i da se Srbija humano ponašala i prema migrantima koji prolaze kroz našu zemlju.

- Srbija je zaslužila da ide napred i baš zato očekujemo da će i u narednim godinama moći da se govori, ne samo o boljoj budućnosti Srbije u narednim decenijama nego i o boljoj sadašnjosti, a zato je potrebno da imamo nove fabrike, nova radna mesta, da državni organi i organi lokalne samouprave rade u intersu gradjana i da se domaćinski odnosimo prema Srbiji, kao što je to uvek radio i govorio Dragan Marković Palma - rekao je Dačić.

- Ovo su godine kada od nas sve zavisi i zato hajde da ne propustimo ove šanse, da uhvatimo taj poslednji voz za bolju budućnsot Srbije i za razvijenu Srbiju - kazao je on.

Izvor: Tanjug

Autor: G.N.

'