AKTUELNO

Bošnjačko srpski savez saopštio je da, kako kažu, nisu iznenađeni govorom Usame Zukorlića, održanog u objektu Islamske zajednice, koje dotični koristi kao službene prostorije stranke.

- Postavljamo pitanje u čije ime ovaj nedorasli političar ruši francusko-nemački predlog o normalizaciji odnosa, inicijativom o tzv. zajednici bošnjačkih opština i tako nanosi trajnu štetu Bošnjačkoj zajednici na Kosovu kao i državi Srbiji - pitaju u BOSS i dodaju:

- Drago nam je što posle 117 dana rada Vlade Srbije, Zukorlićevo ministarstvo je dobilo sajt što nam je svečano i saopštio. To najbolje govori šta od tog ministarstva, koje je 102 dana čekalo na prostorije i 117 dana na sajt, možemo da očekujemo.

U BOSS-u kažu da ono što ih posebno zabrinjava jeste, kako kažu, najava formiranja dvojnog pakta na svim nivoima Sulejman Ugljanin/Usame Zukorlić.

- Upozoravamo političku javnost, da su u pitanju ljudi opasnih namera, koji pre svega nanose štetu svom narodu. Umesto da učine sve kako bi se u Sandžaku stvorila klima koja će privući investitore, zaposliti omladinu, zaustaviti migracije stanovništva, obezbediti sigurnost i mir za sve građane, Ugljanin i Zukorlić svojim delovanjem permanentno vrše destabilizaciju - stoji u saopštenju BOSS-a.

Bošnjačko srpski savez, kako ističu, nastaviće kao i do sada da bude brana ekstremizmu i radikalizmu ma od koga to dolazilo.

- U narednim danima, Bošnjačko srpski savez iniciraće razgovore sa drugim političkim subjektima, Udruženjima građana, sindikatima, slobodnim intelektualcima i drugim istaknutim pojedincima kako bi se adekvatno odgovorilo ovom dvojnom paktu koji želi da nas vrati u devedesete - zaključuju u BOSS-u.