AKTUELNO

Povodom večerašnjih dešavanja i pretnji upućenih predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, Srpska lista oglasila se na instagram nalogu uz reči podrške predsedniku.

- Srpska lista, i preko 90% Srba koji glasaju za nas, pružaju punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću da nastavi borbu za mir i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i dalje jačanje Srbije na ekonomskom, međunarodnom, političkom, vojnom i svakom drugom smislu ne osvrćući se na laži i uvrede samozvanih lidera, umišljenih političara, kvazi patriota i dokazanih muljatora koje podržava kvazi opozicija u Beogradu- piše u objavi Srpske liste.

- 14 samozvanih predstavnika Srba koji su danas došli u Beograd, u istom broju koliko ih je bilo u Kosovskoj Mitrovici mogu da predstavljaju jedino sebe, a nikada neće moći da predstavljaju srpski narod sa ovih prostora koji sa gnušanjem odbacuje njihove stavove i izrečene laži - piše na instagramu.

- Ni Nebojša Jović ni Marko Jakšić, niti ijedan od ovih jahača Apokalipse nemaju podršku ni članova svojih porodica da govore u njihova imena a kamo li u ime Srba sa Kosova i Metohije- piše na instagramu.

- Postavlja se pitanje zašto Marko Jakšić, bivši gospodar života i smrti na Kosovu i Metohiji, u čije vreme strahovlade je postavljena granica između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, proterivan srpski narod u Martovskom pogromu 2004. godine i jednostrano proglašena nezavisnist Kosova nije ništa uradio da to spreči. Zašto nije svojim šefovima rekao da ne idu u Rumuniju dok se otima srpska teritorija, progoni srpski narod i zatire naše postojanje već je na sve to ćutao čuvajući svoju fotelju i privilegije- piše na instagram objavi.

- Šaka umišljenih lidera i bivših političara ne može ni danas a ni u buduće predstavljati glas srpskog naroda, jer su rezultati na izborima njihovih stranaka na Kosovu i Metohiji na nivou statističke greške. Oni i njihovi mentori su odavno od građana politički precrtani i poslati u političku istoriju- zaključuju oni.