AKTUELNO

Sašu Jankovića su u poslednjih nekoliko dana napustili i najbliži saradnici.

Vanredna skupština Pokreta slobodnih građana, koju neki nazivaju "osmom sednicom" Saše Jankovića, biće održana danas popodne, u trenutku zaoštrenih odnosa lidera Pokreta sa drugim opozicionim strankama i nakon odlaska velikog broja osnivača, među kojima su poslednje, prema pisanju "Politike", Milica Kralj i Tatjana Vojtehovski.

Na skupštini PSG-a trebalo bi da se podvuče crta ispod dosadašnjih zbivanja i ozbiljno razmotri kako dalje, a kako piše "Politika" možda će neko dovesti u pitanje i lidersku poziciju Saše Jankovića.

Pokret je protekle nedelje napustio član Predsedništa Srđan Škoro, uz optužbu da je PSG postao privatno preduzeće Slavice i Saše Jankovića u kojem se favorizuju poltroni, a o nezadovoljstvu stanjem u Pokretu svedočio je i akademik Dušan Teodorović.

Janković je nekoliko dana ćutao a zatim je optužio vladajuću stranku za ono što njemu prebacuju njegovi doskorašnji partijski drugovi.

Proteklih meseci, Janković je zaoštrio sukob sa liderima bliske opozicije što je relativizovalo njegova nastojanja da on i Pokret bude opozicioni stožer.

#Političke stranke

#Saša Janković

#raspad

'