AKTUELNO

Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera, govoreći o sinoćnjem obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića kaže da nikakva odluka još nije doneta, da predsednik ne mora da otkriva ništa iz pregovaračkog procesa, što ipak čini, kao i to da jeste istina da se našoj državi preti.

Vučićević je rekao da ako se nešto desi to neće biti ni za mesec, ni dva, već krajem leta.

- Predsednik je juče pokazao da je više nego političar, da je državnik i da ne krije ništa od svog naroda. On je izašao i rekao narodu pošteno šta se dešava, kako nam prete, šta su moguće posledice i šta se od nas traži - kaže Vučićević i dodaje:

On je ponovo nacrtao crvene i najcrvenije srpske državne linije koje nećemo prelaziti.

Vučićević kaže da je onaj ko je pažljivo slušao mogao da čuje i koja je Vučićeva crvena linija, koju on ni slučajno neće preći.

- On nije mogao da govori otvoreno o svim detaljima jer je pregovarački proces još u toku... Vidim da to neki u Srbiji ne razumeju - ocenio je Vučićević i dodao da bi predsednik Vučić ugrozio pregovarački proces kada bi izneo sve detalje.

Foto: TV Pink Printscreen

Vučićević je istakao da nikada pre predsednika Vučića nije bilo ovakvog deljenja najbitnijih informacija sa narodom.

- Bez obzira na sve ove hejtere koji sada pljuju po mrežama, portalima, po tim njihovim tajkunskim medijima, ja sam ubeđen i vidim da je običan narod sve shvatio i da je ogroman broj ljudi srećan što ima ovakvog predsednika i što zna šta se dešava - istakao je Vučićević za Novo jutro TV Pink.

Prema njegovom mišljenju, članstvo samoproglašenog Kosova u Ujedinjenim nacijama je predsednikova crvena linija.

- Ukoliko ovi sa zapada budu insistirali da lažna država Kosovo uđe u Ujedinjene nacije, da se država Srbija ne protivi ulasku lažne države u UN, mislim da će to, siguran sam da će to biti crvena linija koju predsednik neće preći - naveo je Vučićević.

On je rekao da je u predsedniku Vučiću juče video odlučnost da u slučaju takvog pritiska on odstupi i da na taj način našoj državi kupi neko vreme.