AKTUELNO

Danas je bio težak, možda i najteži razgovor koji smo imali, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon završenog sastanka sa međunarodnom "petorkom", koju predvode specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak i specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Kako je naveo Vučić "ono oko čega smo saglasni jeste da zamrznuti konflikt nije rešenje i kada imate zamrznuti konflikt pitanje trenutka kada će neko da ga odmrzne i kada će neodgovorni pojedinci da uruše mir i stabilnost Zapadnog Balkana". 

O svemu što je juče rekao predsednik Srbije, zajedno sa voditeljkom Jovanom Jeremić, a u okviru Novog vikend jutra, komentarisali su njeni sagovornici u okvir8u rubrike "Prelistavanje".

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić kaže da Srbija ima svoje crvene linije, i da neće prihvatiti priznavanje Kosova, dodajući da se to pitanje ne dovodi u diskusiju.

- Medijatori uvek naprave zahteve za koje znaju da neće biti prihvaćeni, pa će oni kao napraviti istupke - rekao je Miletić.

To se sistematično radi, objašnjava Miletić, dodajući da se postavlja pitanje da li će Kurti konačno raditi na ZSO.

- Oni mogu na silu da nas pritiskaju i da ne dobiju odgovor.Ako hoće da odsgurnu Srbiju, to nije problem, mogu da pokušaju - priča Miletić.

Foto: TV Pink Printscreen

Borko Kašanski, urednik Srpskog Telegrafa istakao je da je Srbija u četvrtak izašla na londonsku berzu, i da su obveznice prodate za odličan novac. Kako je istakao, ukoliko bi Vašington rekao da se to ne radi naredne godine, može da se desi da ne prodamo nijednu, objašnjavajući moć Vašingtona.

- Oni mogu da nam zavrnu slavinu, hodamo po tankoj žici - priča Kašanski.

Autor: