AKTUELNO

Vinko Pandurović, general u penziji, govoreći o fabrikovanju srpskih zločina kaže da je mnogo zločina počinjenih nad Srbima, a koji nisu procesuirani.

- Zašto je to tako? Za mene je važnija jedna druga stvar. Ovde se govori o vrhu ledenog brega. Nije se međunarodna zajednica uključila u sukob na prostoru bivše Jugoslavije tek tako iznenada. Naprotiv, ona je bila uključena u matricu koju je ona stvorila i pripremila - ocenio je Pandurović za Novo jutro TV Pink.

Kako kaže, međunarodna zajednica predvođena Nemačkom i SAD imala je ulogu da odluči ko će imati status žrtve, a ko zločinca.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ako pogledate optužnice haškog tribunala, one se temelje na nekim prethodnim političkim odlukama i predstavljaju pokušaj ozakonjenja svega što je nad Srbima učinjeno - rekao je Pandurović.

Govoreći o slučaju Markale Pandurović kaže da su ekspertize pokazale da mina nije ispaljena sa srpskih položaja, ali da je bilo podrebno predstaviti da je Sarajevo žrtva.

Dragiša Ivelja, bivši agent jugoslovenske službe bezbednosti, a danas pisac, govoreći o Srebrenici kaže da postoji jedna neverovatna stvar, gde je Alija pozvao predstavnike Srebrenice, te da su imali sastanak u jednom hotelu.

Foto: TV Pink Printscreen

- On je njima predložio da je dobio ponudu Bila Klintona da četnici uđu u Srebrenicu, da pobiju 5.000 muslimana, da bi to bio povod za napad SAD na srpsko područje - rekao je Ivelja i dodao da su zatim nastale mnoge laži oko Srebrenice.