AKTUELNO

Srbija ne može da prizna Kosovo, i ako to neki predstave kao uslov, nikada nećemo biti deo Evropske unije, rekao je za PINK Stevica Deđanski, politički analitičar.

Deđanski je, komentarišući to što neki smatraju da je preduslov za ulazak Srbije u EU priznanje Kosova, rekao da mi ne možemo da priznamo Kosovo, i da ne možemo da se odreknemo dela svoje teritorije.

- Mi nećemo ići u EU, ako je to razlog. Oni nas lažu već godinama, oni nas neće u tom klubu i to treba da prihvatimo, to je prosto tako – rekao je Deđanski.

Kako kaže, otpor raste u svim zemljama, dodaje da to neće dovesti do raspada EU i slomova, ali dešavaju se promene koje su evidentne.

Novinarka AleksandraOlivera Miletović, rekla je da je cilj optuživanja Srba da su za sve krivi samo jedno, a to je da oslobode prave i istinske zločinsce za razbijanje Jugoslavije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Evropske vrednosti su nacizam, fašizam, imperijalizam... Koliko god ovo bilo crno-belo posmatranje naše stvarnosti, smatram da moramo imati jasnu strategiju, moramo biti svesni svog istorijskog iskustva i da se setimo samo Prvog srpskog ustanka, kada smo hteli da se oslobodimo, da nismo dobili pomoć ni od koga – rekla je Miletović.

Kako kaže, takozvani saveznici su nas samo, od aprila do septembra bombardovali 12 puta.

- Mi njima kao narod ne značimo ništa, oni su svi na jednoj strani, a mi smo na drugoj – rekla je Miletović.

Foto: TV Pink Printscreen

Komentarišući to što je ambasadorka Srbije u Hrvatskoj Jelena Milić bila na promociji knjige Tuđmanovog ministra Bate Grarića izazvalo polemike u javnosti, Miletović je rekla da je nedopustivo takvo ponašanje.

- Slažem se sa tim da ona treba biti opozvana. Ona je bila na toj promociji na dan kada je bila kod nas premijera filma „Oluja“, i pri tom je tražila i autogram – rekla je Miletović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, dati legitimitet tome kao ambasador Srbije je skandal i nedopustivo je.

Deđanski je rekao da mi idemo na zapad i to ne više preko Zagreba i to njih sada nervira.

- Jelena radi sve ono što je i do sada radila, to nije ništa novo – rekao je Deđanski.

Autor: