AKTUELNO

Zastava tzv. Kosova i "velike Albanije", koje su juče bile okačene preko puta hotela u kojem je odseo predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Davosu tokom Svetskog ekonomskog foruma, skinute su kasno sinoć.

Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije, kaže da je asocijacija na Davos "Čarobni breg".

Foto: Privatna arhiva

- Kada se radi o zastavi velike Albanije i nepriznate države Kosovo je nešto što nije smelo da se dogodi jer je u pitanju jeftina provokacija. Ne mogu da verujem da to organizatorima ne smeta. To je skandal bez presedana - rekao je Vuković.

Moja teza je da je svakako dobro da je Vučić tamo, bez obzira što mu neće u svakom momentu biti prijatno, ali bolje je da on govori za nas, nego neko drugi umesto nas, kao ranije, dodao je on.

- Važni su sastanci tet a tet - dodao je Vuković.

Foto: TV Pink Printscreen

Žarko Rakić, novinar, kaže da je forum počeo sa skandalima, i ne samo zastavama, jer je glavni skandal napravio poljski predsednik koji je forum iskoristio za pravljenje tenkovske koalicije.

- To je mesto gde se razgovara o ekonomiji, a ne o političkoj temi koja se vezuje za rat u Ukrajini i nabavljanje tenkova - rekao je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Bilateralni susreti su osnova, i prisustvo predsednika Vučića je jako bitno i od izuzetne važnosti, rekao je Rakić potom.

- Provokacije su bile blaže, znamo šta se dešava na Kosovu, gde je bilo i upotrebe oružja... Ovo je simbolično, očekivao sam da će tamo biti i demonstranata, jer oni koriste svaku priliku da se pokažu u "boljem svetlu" - naveo je Rakić.

Autor: