AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa specijalnim savetnikom Stejt departmenta Derekom Šoleom razgovarao o četiri ključne teme.

Vučić je rekao da je imao iskren i sadržajan razgovor sa Derekom Šoleom, dodao je da su najviše govorili o Kosovu, ali i strateškom dijalogu između SAD i Srbije, kao i o situaciji u regionu i u Ukrajini.

- Imali smo otvoren, iskren i sadržajan razgovor o četiri ključne teme - Kosovo i Metohija, bilateralni odnosi, situacija u regionu i Rusija-Ukrajina. Zahvaljujemo se što su insistirali na formiranju SZO. Neće biti jednostavno, ali dobro je da je sada potpuno jasno da ZSO mora da bude formirana - kazao je Vučić.

- Očekujemo i zahvaljujemo se što su insistirali na formiranju SZO - rekao je Vučić.

Kako kaže, ne znam kako misle da to izvedu niti šta da nam objasne. Dodaje da je to pitanje za upravljački tim i za Srbe.

- Neće biti jednostavno, ali dobro je da je sada potpuno jasno da ZSO mora da bude formirana - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik kaže da je rekao koje su naše crvene linije i da je tema razgovara bila i francusko-nemački predlog o Kosovu i Metohiji.

- Bilo kakav oblik formalnog i neformalnog priznanja ili ustapanja tzv. Kosovu mesta u UN je naša crvena linija, a to je deo plana. To su stvari o kojima ne možemo ni da razgovaramo. Da li će Amerika promeniti svoj odnos prema Kosovu, neće. Šole je juče pokazao poštovanje prema Srbiji. Ono što je dobra stvar, je da oni žele da čuju ono šta su očekivanja Srbije i Srba. Svi oni na kraju krajeva znaju, da je sve bilo izazvano jednostranim potezima Prištine - rekao je Vučić.

Komentarišući napade na njegovog sina Danila, Vučić je rekao da je to sve samo gola mržnja prema meni, bez ikakve argumentacije.

- Prvo su rekli da je član delegacije, kada su ustanovili da je to laž, onda su se pitali šta će on tamo, a kada su čuli da ide godinama...Onda su rekli da ide mnogo obezbeđenja. Kada sam rekao da ću da pokažem papire u emisiji Ćirilica, onda odjednom nemoj da pričamo o tome... Na kraju sve se svelo na mržnju.

Autor: