AKTUELNO

Hor svetske slave predstaviće se još jednom domaćoj publici.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas članove Akademskog ansambla pesama i igara Ruske armije "Aleksandrov", pred njihov večerašnji nastup u Centru "Sava".

- Hor Aleksandrov uvek je pružao inspiraciju ljudima u najkritičnijim situacijama, a danas je njima potrebna naša podrška. Svojim nastupima učinili su da prijateljstvo dva naroda bude još izraženije. Dobijali su aplauze publike širom sveta, a nadam se da će danas u Beogradu pokazati da su zadržali svoj jedinstveni kvalitet zvuka i snažnu energiju - istakao je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug

Predstavnici ambasade Ruske Federacije, Ruskog doma u Beogradu i hora Aleksandrov zahvalili su na inicijativi za postavljanje spomen-table i ukazali na to da je imenovanje parka po Ansamblu Aleksandrov odraz veoma dobrih odnosa dva naroda. Oni su uputili poziv predsedniku Vučiću da poseti zdanje i muzej hora "Aleksandrov" tokom boravka u Moskvi, u decembru ove godine.

- Spremni smo da naše odnose dalje razvijamo i unapređujemo. Ovo je istorijski događaj i to je velika čast kako za naš hor, tako i za celu Rusiju - istakli su članovi hora "Aleksandrov" i izrazili zahvalnost za podršku Srbije nakon tragedije koja ih je zadesila u decembru 2016. godine.

Foto: Tanjug

Akademski ansambl pesama i igara ruske armije "Aleksandrov" nastupiće danas u Sava Centru.

To će biti prvo gosotvanje hora u novom sastavu u Beogradu nakon avionske nesreće koja se dogodila 25. decembra prošle godine iznad Sočija kada je život izgubilo 92 putnika i članova posade, među njima i 64 člana hora Crvene armije.

Takođe, park koji se nalazi na prostoru od spomenika caru Nikolaju Drugom Romanovu do Ruskog doma u Beogradu, od danas će poneti ime "Aleksandrov" po istoimenom ruskom ansamblu.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović podsetio je juče da je Skupština grada početkom godine donela odluku da se ovom parku dodeli ime "Aleksandrov" po ansamblu koji je u našoj zemlji gostovao 11 puta.

Foto: Wikipedia

- Ansambl, odnosno hor, plesna grupa i orkestar, koji ima svetsku slavu, ove godine proslaviće 87 godina postojanja. Nas je zadužio velikom podrškom za vreme bombardovanja 1999. godine - rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, ovaj park u centru Beograda do sada nije imao formalno ime i na ovaj način Beograd i Srbija će se odužiti ovom ansamblu. "Aleksandrov" ansambl osnovan je 1928. godine.

#Aleksandar Vučić

#Ansambl Aleksandrov

#Sastanak

'