AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa privrednom delagacijom Sjedinjenih Američkih Država, što je prva privredna misija američke vlade u regionu nakon više od 20 godina. Američki ambasador u Srbiji izjavio je da je Srbija regionalni centar.

Mnogi teoretičari zavere govorili su da će nas stići kazna zbog ne uvođenja sankcija Rusiji i da to automatski znači da ne možemo imati dobre odnose sa drugima, videli smo da to nije tako, rekao je za Pink Vladimir Marinković, član Glavnog odbora SNS-a i osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

- Ako je kazna 25 velikih kompanija i gotovo istorijska poseta američkih privrednika Srbiji koja će da doprinese novim investicijama i otvaranju novih radnih mesta , onda neka im tako bude, ako oni tako procenjuju situaciju - rekao je Marinković.

Kako kaže, svaki ozbiljan čovek gleda na to kao vrlo ozbiljan potez i priznanje. To jeste politička poruka, ne samo ekonomska.

- Sobzirom da ovde Amerikanci i te kako investiraju, da američke kompanije zapošljavaju više od 25.000 ljudi, ovo je signal da oni imaju nameru da još više investiraju i otvaraju radna mesta - kaže Marinković.

Kako je rekao, ono što je važno za naše građane, to je u stvar i taj rezultat koji je došao posle nekoliko godina diplomatske ofanzive i razvoja bilateralnih odnosa između Srbije i Amerike zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Foto: TV Pink Printscreen

Slavko Carić, bankar, rekao je za Pink da je ovo miks između političke i ekonomske poruke i da je na nama da izvučemo najbolje što možemo.

- Ovo je i politička poruka zato što Amerikanci žele negde da se ovaj deo Evrope više okreće prema Evropskoj uniji i prema Americi, a manje prema Rusiji i u toj težnji žele da pruže mogućnost nama i svim zemljama u regiji gde će ova delegacija da upriliči da nam donesu svoje investiranje, investicije i da dovedu svoje velike kompanije, da omogući kreiranje radnih mesta i na kraju krajeva da nam donesu svež kapital - rekao je Carić.

#Slavko Carić

#Vladimir Marinković