AKTUELNO

Komentarišući odluku o promeni tablica na KiM, Igor Simić, potpredsednik Srpske liste, rekao je da je očigledno da Kurti nema nameru da odustane od plana u kojem želi da najdirektnije podriva mir, stvara tenzije i sprovodi neki svoj plan koji podrazumeva Kosovo i Metohiju bez Srba.

- Od prvog dana od kako je započeo svoju vlast u Prištini, u njegovoj glavi i delima se moglo videti koja mu je namera. U tom smislu je normalna reakcija i srpskog naroda i Srpske liste, i to se najbolje ogleda u upozorenju koje smo uputili pre nekoliko dana – rekao je Simić i podsetio da Srbi neće dozvoliti da se ugnjetavaju njihova najosnovnija ljudska prava.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, nema ni jednog Srbina koji je spreman dobrovoljno da se odrekne svoje države Srbije, niti da zameni svoje registarske oznake, koje izdaje Srbija.

Foto: TV Pink Printscreen

- U tom smislu je reakcija i odgovor vrlo jasan. Izricanje prve novčane kazne, biće razlog za oštar odgovor planu Kurtija da se Srbi obesprave, da im se otima imovina i da im se onemogućava pravo na slobodu kretanja – rekao je Simić.

Autor: