AKTUELNO

Srpski mladić Nemanja Mitrović (19) iz Babinog Mosta kod Obilića izboden je u rame i u predelu vrata od strane lokalne albanske porodice koja ih već duže vreme maltretira. Sa Nemanjom je po rukama i stomaku isečen i njegov otac Saša, koji je pokušao da odbrani sina.

Napad se dogodio na ulici, ispred njihove kuće, kada se, prema rečima Saše Mitrovića okupilo nekoliko mlađih Albanaca iz istog sela, sačekavši njegovog sina Nemanju da izađe iz dvorišta.

Foto: Privatna arhiva

Otac i sin su prevezeni u KBC Priština, a tokom noći transportovani su u KBC Кosovska Mitrovica, gde je Nemanji urađena kompletna dijagnostika i on je smešten na odeljenje hirurgije. Sa njima su noćas sve vreme bili i predstavnici Privremenog organa opštine Obilić ne bi li im pružili pomoć i podršku, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Foto: PRIVATNA ARHIVA/TANJUG

Milena Mitrović, majka izbodenog Srbina sa Kosova uključila se u "Novo vikend jutro" kod voditeljke Jovane Jeremić kako bi ispričala šta se dogodilo kobne noći.

- Te kobne noći mi smo bili kući. Nemanja je izašao u selo sa drugarima. Spremali smo papriku da isporučimo, i on je rekao da će doći posle da nam pomogne. Nije prošlo 15 minuta od kako je izašao, i zvao je supruga da mu kaže da su opet došli. Jer je sukob krenuo od ranog jutra. Šabani je tada izleteo ispred traktora, a moj suprug je rekao sinu da okrene traktor, da se sklonimo. Vikao je na Nemanju, jer prolazimo tuda. Počeo je da psuje, psovao je i sestru. Moj suprug je rekao da ćemo da se sklonimo da nećemo ići tuda, a on je rekao da ćemo videti večeras šta će biti. Moj suprug je zvao njegovog oca, on je rekao da nas neće više dirati. Moj svekar je njima pomagao dosta, i rekao je da je dužan svima nama zbog toga - rekla je Milena.

Uveče, kaže, nakon samo 15 minuta od Nemanjinog izlaska iz kuće, on je ponovo pozvao oca kako bi se požalio da ga porodica Šabani maltretira.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni su se sakrili, i uključili su tajmer kako bi on kao bežao. brojali su tri, dva jedan, i bacili pikavac na njega, i tu kreće. Udarili su ga. jedan ga je udarao, drugi mu je nabio nož. On to nije ni shvatio. Suprug kada je stigao, bio je opšti metež, suprug je pokušao da ih razdvoji. Šabani je bio u suprugovim rukama, međutim, nekako se izvukao, i onda je i njega nabo nožem i p'obegao u mrak. Tu je bio čovek koji je od nas kupovao papriku, i on je odmah odvezao muža i supruga u bolnicu. Tu im je pružena pomoć. Hitno su sanitetom prebačeni u Prištinu - dodala je Milena.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, njenom sinu je bila oštećena plućna maramica, zbog čega je morao da ostane u bolnici, sa čim se ona nije slagala, jer je želela da njen sin bude na drugom mestu, sa čim su se doktori složili.

- Nemanja je transportovan za Kosovsku Mitrovicu, i tada mi je bilo lakše. Želela sam doktora Eleka. Hvala Bogu, sad su bolje. Nemanja ima još malo bolova, ali biće bolje - dodala je.

Autor: