AKTUELNO

Predsednik je objavio video na svom Instagram nalogu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram nalogu kako mu je izgledala protekla radna nedelja.

Na snimku, koji je podelio, predsednik je imao niz radnih aktivnosti i važnih sastanaka i neumorno radio za dobrobit Srbije.

– I ove nedelje – intenzivne aktivnosti, sastanci i razgovori u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji. Sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom razmenio sam mišljenja o aktuelnim izazovima i ponovio čvrstu poziciju Srbije: borimo se za mir, ali nećemo dozvoliti pogrom i progon našeg naroda na KiM. U sličnom tonu bili su i sastanci sa Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom.

– Usledila je poseta Osečini, gde sam se na svečanom otvaranju Sajma šljiva još jednom uverio da samo marljivim radom i ogromnim trudom naša Srbija može sve – da bude prva, najsnažnija, najrazvijenija!

– I baš zato što su nove generacije budućnost naše zemlje, nisam mogao da odem, a da se ne poklonim senima našeg junaka, pilota-pukovnika Milenka Pavlovića, koji je pre 23 godine dao život za otadžbinu i sve njene buduće naraštaje.

– U subotu sam objavio željno iščekivanu vest – za mandatara nove Vlade Srbije predložio sam Anu Brnabić, uveren da sam odabrao najboljeg kandidata koji će nastaviti da se bori za još bolju Srbiju.

– U nedelju sam prisustvovao zajedničkoj vežbi Vojske Srbije i Žandarmerije “Severac 2022” na kojoj sam se još jednom uverio u izvanrednu koordinaciju, pripremljenost i obučenost naših snaga bezbednosti.

– Nakon toga sam na Kneževom polju ispod Malog Povlena odao počast i prisustvovao svečanosti povodom otkrivanja spomenika piscu Radovanu Belom Markoviću, čiji će živopisni opisi kolubarskog kraja zauvek ostati utkani u svest našeg naroda.

P.S. Da ne zaboravim: pred kraj nedelje sam poklonio i jedan štampani primerak Ustava Republike Srbije, a ako nekome zatreba, u biblioteci imam još primeraka.