AKTUELNO

Premijerka Ana Brnabić istakla je danas da je velika čast što je ponovo predložena za mandatara za sastav nove Vlade Srbije i naglasila da će cilj nove vlasti biti dalje jačanje srpske ekonomije i pored teških uslova.

– Izuzetno su mi prijale reči Aleksandra Vučića. Kada neko kao što je Vučić kaže da dobro radite svoj posao, i da nema šta da vam zameri, to je najveće priznanje za sav trud i rad – podvukla je Brnbić.

Brnabić je ukazala da Vlada iza sebe ima i rezultate, dodajući da je Srbija prošla kroz teška vremena, a da joj se čini da je uspešno vodila naš brod.

Ona je upozorila da teška vremena tek dolaze.

– Kada pogledate na vreme pandemije i onoga što nam tek predstoji pomislite – ono je bio „mačji kašalj“. Želim da bez obzira na sve izazove Srbija nastavi da napreduje, da imamo kontinuirani rast plata i penzija, da privreda postane sve konkurentnija – istakla je Brnabić.

Rekla je da nije lako tako nešto uraditi u ovakvoj krizi kakvu imao danas, energetskoj i one koju će svet videti i kroz nedostatak hrane i svega onoga što donosi sa sobom atmosfera da smo na ivici Trećeg svetskog rata zbog rata na istoku Evrope.

– Da nastavite da rastete i ekonomija jača deluje skoro nemoguće. Verujem da je moguće, ali je potrebno raditi više. U smislu sati mislim da nije moguće, ali u smislu efikasnosti jeste. Imali smo neki prazan hod, određene propuštene šanse. Sada nemamo pravo na to. Očekujem još jači tim – kazala je Brnabić.

Autor: