AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je bio domaćin predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu u obilasku Kalemegdana gde ih je dočekalo 5.000 ljudi.

Vučić i Erdogan šetnju Kalemegdanom, u popodnevnim časovima, počeli su od Prirodnjačog muzeja, a sa njima u šetnji su i ministri Vladan Vukosavljević i Mladen Šarčević, gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Dvojica predsednika prošli su zatim kroz Stambol kapiju i na platou Gornjeg grada obišli Damad Ali-pašino turbe, jedan od sačuvanih spomenika islamske arhitekture u Beogradu.

Foto: Tanjug

Vučić i Erdogan slikali su se na jednom od bedema iznad ušća Save u Dunav, prvo sami, a zatim im se pridružila i Erdoganova supruga Emina.

Foto: Tanjug

Kod Pobednika su ih građani pozdravili aplauzom, rukovali se i porazgovarali sa njima. Među njima, predsednicima su prišla dva studenta iz Srbije, koji su studirali u Turskoj i zahvalili im se na tome što dve države sarađuju i što je omogućilo da odu u Tursku na usavršavanje.

Foto: Tanjug

Obišli su i štandove sa suvenirima na Kalemegdanu, a zatim je predsednik Srbije svog gosta ispratio dok se sam zadržao u kratkom razgovoru sa građanima.

#Aleksandar Vučić

#Kalemegdan

#Redžep Tajip Erdogan

'