AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće domaćin predsedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoganu tokom njegove posete Srbiji, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Turski predsednik u Beograd stiže 10. oktobra, i taj datum posete utvrđen je na sastanku Erdogana i Vučića u Njujorku, gde su učestovali na sednici Generalne skupštine UN.

Predsednik Vučić je tom prilikom naglasio da će Erdoganova poseta biti potvrda velikog prijateljstva dva naroda, i izrazio zahvalnost turskim kompanijama koje su ulagale u najnerazvijenijim mestima u Srbiji.

- Naša zemlja gaji iskreno prijateljstvo prema turskom narodu i mi danas imamo priliku da započnemo novi proces u našim odnosima - istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Erdogan je naglasio da su odnosi Srbije i Turske veoma važni za mir i stabilnost Balkana.

- Srbija je ključna zemlja na Balkanu za očuvanje mira i stabilnosti i zato smo uvek podržavali vaš evropski put - rekao je turski predsednik i istakao da je neophodno raditi na jačanju ekonomskih odnosa i trgovinske razmene koja je, kako je izjavio, 2016. godine iznosila oko 800 miliona dolara.

- Zajednički cilj treba da bude milijardu dolara i ja podržavam naše investitore da što više ulažu u Srbiju - zaključio je predsednik Erdogan.

Dva predsednika su razgovarala i o infrastrukturnim projektima za koje je turska strana zainteresovana.

#Redžep Tajip Erdogan

#Srbija

#Turska

#predsednik

'