AKTUELNO

Hrvati su uvek radili ono što su hteli i da nikada nisu odgovarali za zločine protiv Srba, rekao je za PINK advokat Branko Lukić, dodajući da ratni zločini nikada ne zastarevaju, kao i da se nada da će naši advokati isterati pravdu.

- Amerika je naterala musimane i Hrvate da prestanu da ratuju, kako bi se u punom kapacitetu okrenuli protiv Srba . 1993. Klinton donosi novu strategiju kojom se određuje da su Srbi neprijatelji – rekao je Lukić.

Kako kaže, postoje dokazi koji pokazuju planiranje napada na Srbe, dodaje da su čak i snage KFOR-a delovate protiv Srba, iako su trebale da budu neutralne, a sve, kako kaže, pod pritiskom Amerike.

- To je sve dalo Hrvatskoj vetar u leđa, videli su da imaju podršku i da mogu da rade šta hoće. 27 godina oni nisu podigli optužnicu, ignorišu zločin kao da je legitiman vojni cilj, iako su jasno znali šta gađaju – rekao je Lukić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, oni su prvo prošli tu kolonu, izvideli, videli su civile, vratili se zatim, dodaje, i gađali kolonu civila na traktorima i putničkim vozilima.

Lukić je rekao da su oni čak doneli zakon koji zabranjuje bilo kakvu saradnju sa Srbijom po pitanju te oblasti.

- Videli smo da je EU ogoljena, posebno to vidimo i sada kada je u pitanju sukob u Ukrajini. Oni su napustili sve svoje principe, od slobode štampe, do proganjanja zločinaca. Njhova sredstva informisanja su sada čista propaganda – rekao je Lukić.

On je rekao da ne treba nikakvu pomoć očekivati od evropske zajednice.

Foto: TV Pink Printscreen

- Plan za uništenje Srba u Hrvatskoj davno je stvoren. Uništavani su i u Prvom i Drugom svetskom ratu, a Oluja je samo nastavak iste politike – rekao je Lukić.

Ističe da i današnja Hrvatska drži kontinuitet sa NDH. Dodaje da je Oluja genocid, etničko čišćenje i progon Srba.

- Očigledno je da jeste genocid, tamo na velikom delu zemlje gotovo da nema više Srba – rekao je Lukić.

Autor: