AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Pokrajinske vlade razgovaralo o mnogo važnih projekata koje zajedno implementiraju, kao i da je dogovoreno da se svi započeti projekti završe u roku.

Ona je novinarima posle zajedničke sednice u Beogradu kazala da su na vrhu liste prioriteta infrastrukturni projekti.

- Tu je rekonstrukcija državnog puta Novi Sad-Zrenjanin, rehabilitacija državnog puta Zrenjanin-Beograd, rekla je ona.

Dodala je da će do kraja iduće godine biti izgrađen naučno tehnološki inovacioni park u Novom Sadu.

Pročitajte još: KRSTIĆ za PINK: Opozicija nema ideje, ni program za izbore i zbog toga prave atmosferu antivučićizma! (VIDEO)

- Taj važan projekat o objektu od 29.000 kvadarata započeo je u oktobru prošle godine i treba da se završi do kraja iduće godine, navela je Ana Branbić i dodala da očekujemo da taj park bude jedan od najboljih institucija u Jugoistočnoj Evropi zbog čega se ozbiljno planira prostor i sve šta će biti u njemu.

Najavila je izgradnju nove zgrade Centra digitalne poljoprivrede na Institutu "BioSens" u Novom Sadu, ističući da će vlade Srbije i Vojvodine zajedno uložiti 14 miliona evra za izgradnju te zgrade koja će početi iduće godine.

Ona je kazala da se na sednici razgovaralo i o merama za ublažavanje posledica suše, a da je dogovoreno između ostalog da se poljoprivrednicima pomogne u nabavci repromaterijala za setvu.

- Razgovaramo oko regulisanja dugova za naknadu za odvodnjavanje i sa Ministarstvom finansiju razgovaramo oko tehničog načina kako da otpišemo kamate i deo glavnice duga za odvodnjavanje, rekla je Ana Branbić.

#Ana Brnabić

#Gradilište

#Srbija

'