AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandra Vulina, reagujući na izjavu hrvatskog premijera Andreja Planković da u Hrvatskoj nije bio "nikakav građanski rat, već odbrana od agresije", saopštio je da, "ako su Srbi postali agresori samim činom rođenja u Hrvatskoj, onda je agresije zaista i bilo".

- Ako nije bio građanski rat, zašto je pred kamom i jamom Hrvatsku napustilo 250.000 drzavljana Hrvatske srpske nacionalnosti - naveo je Vulin u izjavi za javnost.

On je Plenkovića upitao i "ako nije bio građanski rat, zašto su čitavi krajevi Dalmacije prazni i u njima više ne žive građani Hrvatske srpske nacionalnosti"?

- Ako nije bio građanski rat, koja je to elementarna nepogoda ubila više hiljada građana Hrvatske, srpske nacionalnosti? Odgovore Plenković ne duguje meni, duguje ih proteranim Srbima, ali i svom narodu, pre svih i pre svega - naveo je Vulin.

Predsednik Vlade Hrvatske i HDž-a Andrej Plenković izjavio je sinoć da vlada, HDž i sve državne institucije imaju jasan stav da se u Hrvatskoj nije vodio nikakav građanski rat, kao što kaže Vulin, već da su "hrvatski branitelji u Domovinskom ratu Hrvatsku odbranili od agresije".

#Aleksandar Vulin

'