AKTUELNO

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa delegacijom članova Gornjeg i Donjeg doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva.

U razgovoru je obostrano ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri sa prostorom za dalje unapređenje, kao i intenziviranje političkog dijaloga, posebno na visokom i najvišem nivou.

U tom kontekstu kao veoma značajna je istaknuta parlamentarna saradnja, saopstilo je Ministarstvo. Sagovornici su se složili da postoji i zajednički interes za dalje produbljivanje i jačanje svih vidova bilateralne saradnje, uz postojanje značajnih potencijala za dalje unapređenje ekonomske saradnje.

Konstatovano je da Srbiju i Ujedinjeno Kraljevstvo, koji ove godine obeležavaju 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, povezuje istorijsko prijateljstvo i savezništvo iz dva svetska rata.

Ministar Dačić zahvalio je na dosadašnjoj kontinuiranoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva evrointegracijama Srbije. Razmenjena su i mišljenja o situaciji na Zapadnom Balkanu i istaknuta je važnost očuvanja stabilnosti i unapređenja regionalne saradnje, navedeno je u saopštenju.

#Britanija

#Srbija

'