AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa saradnicima sprema žestoku bitku protiv najkrupnijeg kriminala i korupcije u zemlji.

Kako se saznaje, nadležni organi ovih dana završavaju istrage velikih pljački i privatizacija u kojima su od 2000. do 2012. godine građani opljačkani za stotine miliona evra.

- Najverovatnije u narednih mesec dana, a sasvim sigurno pre Nove godine kreće odlučna bitka protiv organizovanog kriminala i sistemske korupcije. Pašće brojni tajkuni, moćnici, bivši ministri, policajci, sudije, tužioci... - kaže jedan od sagovornika, a prenosi Informer.

Ova akcija biće, kažu izvori, najbolji i najkonkretniji dokaz da niko nije jači od države i sistema, pa makar imao i milijarde na računima, svoje ljude u pravosuđu.

- Istražitelji rade danonoćno i privode kraju velike predmete. Videćete i sami, biće uhapšene zaista krupne zverke, među kojima i neki tajkuni, bivši ministri, visoki državni funkcioneri, sudije, advokati... Kriminalnoj hobotnici koja je ojadila državu mora se stati za vrat. Oni su posle ukidanja osuđujuće presude Miroslavu Miškoviću pomislili da ponovo dolazi njihovo vreme u kom im niko ništa nije smeo, ali prevarili su se... - zaključuje sagovornik.

Komentarišući ove navode, analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da je nastavak rata protiv korupcije najbolja moguća vest.

- Država treba permanentno da sprovodi istrage. Stalno to treba da radi, a ne periodično. Podržavam državu koja će sprovoditi istrage kroz zakonski mehanizam... - podvlači Anđelković.

Sa druge strane, potpredsednik SNS, Miloš Vučević, kaže da svako mora da snosi posledice i da je pohvalno što država nema nameru da ustukne pred kriminalnim strukturama.

- Uvek verujem u državu i odlučnost državnih organa da se obračunaju sa svima koji su počinili neko krivično delo. Najvažnija poruka je da niko nije nedodirljiv - zaključuje Vučević.

#Aleksandar Vučić

#Korupcija

#Kriminal

#Srbija

'