AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje otvoren, realan, racionalan i pametan pristup u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji,koji nas vodi u budućnost, a ne u sukobe.

Predsednik Srbije je, u izjavi novinarima u sedištu UN, gde je danas govorio na sednici Generalne skupštine, istakao da ne smemo da živimo isključivo u mitskoj prošlosti, kao što ne smemo da se odreknemo onoga što i dalje imamo u svojim rukama.

-Dijalog je uveliko počeo u Srbiji. Mnogi se već izjašnjavaju po pitanju Kosova i Metohije, brojni politički akteri, instiucije. Crkva je izašla više puta sa stavovima. Naš posao je da to sada više institucionalizujemo, da te rasprave i dijalog, kroz koncentrisane krugove provedemo na ozbiljan način - objasnio je Vučić.

Pročitajte još: Vučić u UN: Mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu su uslov za razvoj! Srbija neće priznati Kosovo! (VIDEO)

-Svoj stav izneću na kraju, kada budem saslušao sve učesnike. Možda ću ga dopuniti, možda delimično promeniti pod uticajem dijaloga. Samo mislim da treba da imamo realan, racionalan i pametan pristup koji nas vodi u budućnost, a ne sukobe - ukazao je predsednik Srbije.

Rekao je da u dijalogu moraju biti saslušani i oni koji kažu da Kosovo nikada neće biti nezavisno, kao i oni koji imaju sasvim suprotan stav.

-Svi imaju pravo da se izjasne i kažu svoj stav. Neću bežati od dogovornosti za najteža pitanja koja muče Srbiju, neću bežati od toga da kažem šta je moj stav i mišljenje, kada sve ljude budemo saslušali do kraja godine - istakao je Vučić.

#Aleksandar Vučić

#Dijalog

#Ujedinjene nacije

'