AKTUELNO

Narodni poslanik i zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić rekao je na konferenciji za novinare da opozicija u svojim otužnim tiradama deluje kao raštimovani orkestar koji ne može ni među sobom da se dogovori šta i koga kritikuje.

On je u Narodnoj skupštini naveo da lider Dveri Boško Obradović optužuje "sve i svakog za svoj crni obraz", pokušavajući da opravda događaje ispred Pinka prošlog vikenda.

"On nije politički hrabar kao što kaže, jer ne može sam da se fizički obračunava sa neistomišljenicima iz čiste mržnje, da zavrće ruke ženama. To radi kada je u grupi svojih bandita, nema tog junaštva kad je sam u skupštini", rekao je Orlić.

Dodaje, da se Obradovićeve tvrdnje da se incident desio kada su predstavnici Dveri otišli dovode u pitanje njegovim rečima da je svojim očima video šta se dešava.

Orlić je naveo da niko nikada nije članove SNS video da tuku žene i da oni koji ne prezaju ni od čega i generišu histeriju i mržnju svaki dan nemaju moralno pravo da govore o nasilju.

Vučić sa američkim predsednikom: DONALD TRAMP DOLAZI U SRBIJU?!

Na Obradovićeve optužbe da nema demokratije u Parlamentu, jer je njegovo pravo na repliku prekinuto zbog ručka, Orlić kaže da to što je on možda sit "banana koje je prošle nedelje jeo ispred Pinka" ne znači da ostali poslanici nisu gladni.

"Priča o demokratiji u skupštini na primeru pauze za ručak, to ne može da se komentariše na ozbiljan način", naveo je Orlić.

Orlić ističe da su događaji ispred Pinka duhovni, moralni i politički portret "žutog preduzeća", i dodaje da je nasilje problem kome god da se dogodi, jer "žena je žena i novinar na radnom mestu za koga god da radi".

U skupštini je danas u toku peto vanredno zasedanje na zahtev vlade Srbije, gde su na dnevnom redu Predlog zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Predlog zakona o visokom obrazovanju.

#SNS

#Vladimir Orlić

'