AKTUELNO

"Naše veze su veoma jake, nisu samo one pitanje već i povezivanje kao i naše prijateljstvo, da brinemo jedni o drugima", izjavio je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Grčkoj, gde prisustvuje obeležavanju početka radova na izgradnji terminala tečnog prirodnog gasa (LNG) u Aleksandrupoliju.

Predsednik Srbije izjavio je, govoreći na svečanosti, da je ovo važan događaj za ceo region i Balkan. On se zahvalio prisutnima, prijateljima naše zemlje, te je poručio da je samo mali broj ljudi verovao da će ovaj projekat biti završen u dogledno vreme.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sada kada je ovo spremno i kada u budućnosti možemo da preuzmemo velike količine gasa, treba da i mi poboljšamo našu gasnu infrastrukturu i povezujemo se sa bugarskim prijateljima – rekao je Vučić.

Ističe da ćemo povezivanjem moći da dobijemo velike količine gasa, a mnogo treba uraditi i u Severnoj Makedoniji.

- Naše veze su veoma jake, ali važno je i povezivanje, naše prijateljstvo i da brinemo jedni za druge – rekao je Vučić.

Vučić kaže da budućnost nosi mnogo teških pitanja koja će morati da budu rešena. 

Foto: TV Pink Printscreen

- Drago mi je što svi zajedno rešavamo sve poteškoće i nadam se da naći dobra rešenja za evropski i naš narod. Lako je napraviti ceremoniju koja je lepa za javnost, ali ono što je važno su životi naših građana. Uz pomoć EU siguran sam da ćemo uspeti da prevaziđemo sve poteškoće - rekao je Vučić na svečanosti.