AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas prikazu sposobnosti Vojske Srbije “Štit 2022” na vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici.

Na pitanja novinara o uvođenju sankcija Rusiji, predsednik je odgovorio da će više o tome govoriti 6. maja, te da je Srbija donela svoje zaključke Saveta za nacionalnu bezbednost.

– Nemam snage da se obazirem na svakodnevne tvrdnje jednih, drugih političara. Jednima koji su ćutali za vreme kampanje odjednom to odgovara, zato što misle da će da skoče u očima Amerikanaca i Evropljana. Postoje neki drugi koji nemaju nikakvu odgovornost, a koji s lakoćom govore kako nas ništa ne zanima, mi imamo svoj ideološki pristup, a baš ih briga da li će Srbija imati da jede, dovoljno nafte, gasa, dovoljno zaposlenja – rekao je Vučić.

On je izjavio da nije tačno je sa senatorom Krisom Marfijem razgovarao o uvođenju sankcija Rusiji.

– Naša politika mora da bude politika odgovornosti koja nije ni jedno, ni drugo, politika razvoja i napretka Srbije, politika koja će da gleda koji su interesi naše zemlje. Treba da gledamo svoju zemlju. O nagađanjima kada i da li će neko da uvodi sankcije, o tome stvarno ne mogu da govorim. Ni gospodin Marfi nije rekao da sam ja o tome govorio vezano za sankcije, ali su tako domaći mediji preneli, kao da se samo čeka kako ćemo to da uradimo. Govorili smo o sasvim drugoj temi, ja verujem da ćete takvu izjavu dobiti i od zvaničnika američke ambasade, bilo je više 20 ljudi na sastanku. O izjavi Putina bih više da govorim 6. maja – istakao je predsednik.