AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da su mnogi na zapadu neodgovorni i da se svakog dana naš narod na Kosovu i Metohiji nalazi na udaru.

Nemamo šta dobro da očekujemo i sada ću možda oštrije da kažem nego inače, neodgovornost je mnogih na Zapadu, manje me zanima neodgovornost Kurtija, mi čak o tome i ne govorimo, uglavnom se ćuti i manje to ljude zanima. Situacija je, neću reći dramatična, ali nije daleko od dramatične. Svakog dana se naš narod na KiM pod udarom. Mnogi misle da situaciju u Ukrajini nadomeste velikim uspehom na Kosovu i Metohiji. Nemamo mi šta dobro da očekujemo od razgovora, jer nažalost, ne razgovaramo zbog onih koji ne žele da ispune nešto što su potpisali pre 10 godina (ZSO).

- Niko ih ne tera na to, a nas teraju uz najteže moguće pretnje. Njihovi pokušaji da završe posao, da Srbe sa KiM proteraju ili nateraju da se pomire sa nezavisnošću i u svim tim tobož razgovorima, gde nema razgovora, nego oni naređuju, mi moramo da čujemo. Zbog ustava i naše pozicije ne možemo to da ispunimo. Nekada smo imali stvarni dijalog, danas sa Kurtijem taj dijalog ne postoji - rekao je predsednik Vučić.

Kako je dodao dobra je prilika da Olaf Šolc može da čuje srpske stavove, ali Srbija neće promeniti njihov stav o Kosovu i Metohiji i sankcijama Rusiji

- Nadam se samo da će nemački kancelar želeti da čuje i našu stranu - kazao je Vučić.