AKTUELNO

U jednom dokumentarnom filmu agent MI6 Ričard Tomlinson svedoči da je princeza Dajana ubijena po istom scenariju kakav je pripreman za bivšeg predsednika Srbije i Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Prema njegovoj priči, Miloševićeva limuzina sa vozačem je trebala da ima udes u mračnom tunelu gde ne bi bilo svedoka, a gde postoji šansa za smrtni ishod. Zaslepljujuće svetlo učinilo bi da Miloševićev vozač izgubi kontrolu mad vozilom, što bi izazvalo smrtonosni sudar.

Marko Nicović, član Svetske asocijacije šefova policije, rekao je da kriminalistička policija skuplja podatke o svemu i svačemu.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

-Jedan od atentata je sprečen prikupljanjem podataka. Na Miloševićevoj kući u Tolstojovoj tada su stavljene metalne ploče, koje i danas stoje. Prema podacima planirano je pet atentata na Miloševića. Jedan koji je planirao u Nemačkoj atentat bio je Albanac kojije posle bio i osnivač OVK-a. Kriminalistička policija je skupljala podatke i kojhe su bili bitni i za vrh države. Najveći broj kriminalističkih policajaca je u tome, jer su oni infiltrirani u sve slojve društva - rekao je Nicović.

Prema njegovim rečima, Milošević je bio najjača politička figura i Britancima je odgovaralo da ga smaknu kako bi poljuljali i obaveštajne službe u Srbije koje su i dalje bile veoma jake.

-Milošević je maksimalno izbegavao pojavljivanje u javnosti i on je bio državnik koji je najmanje bio na javnim skupovima. Tako je i izbegavao atentate. Stramne službe su htele da ga eliminišu i zbog toga se nije toliko pojavljivao - kaže Nicović.

Dejan Lučić, geopolitički analitičar i pisac, rekao je da postoje različiti motivi kada se pokušava izvršiti atentat na nekoga.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

-Princeza Dajana, tj. Kraljevska kuća Rojal Tribunal, gde je kontrolor svih obaveštajnih službi princ Čarls, on je imao motiv, jer je njegova bivša žena bila trudna sa jednim muslimanom i to nije smelo da se dozvoli. Znači, da bi se izvršio neki atentat mora da postoji neki državni razlog - navodi Lučić.

Lučić je dodao da Britanci uvek ponavljaju istu sistem prilikom izvršenja atentata. -Kod njih uvek postoji "žrtvno jagnje" i onaj pravi atentator. Postoje dve ekipe, jedna koja se žrtvuje i nalogodavci. najopasniji atentati su oni koje rade usamljeni ljudi. Čim imamo dvoje-troje onda se saznaje - istakao je Lučić.

Nicović je dodao i to da je znao za pet atentata koji su trebali da se izvrše na predsednika Miloševića.

#Dejan Lučić

#Marko Nicović

#Slobodan Milošević

'