AKTUELNO

Ministarke Joksimović i Mihajlović istakle da je nova vlada do sada uradila veliki posao.

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je  da su postavljeni solidni temelji za to da Srbija 2020. godine dostigne nivo pripremljenosti za članstvo u EU.

Joksimović je rekla da su evropske integracije proces koji se teško može meriti na kratak rok, poput sto dana, ali da su u tom periodu postignuti pomaci, te da je pristup vlade integracijama održiv u dugoročnijem periodu.

U naredne četiri godine ti pomaci će dovesti do toga da Srbija 2020. godine bude spremna za članstvo u EU.

- Da li će do toga doći, to je pitanje političkih odluka unutar EU, ali da mi kao društvo i država budemi spremni -  rekla je Joksimović novinarima u Naučno tehnološkom parku, gde je obeleženo 100 dana rada vlade.

Ona je navela da evropske integracije obuhvataju sve pozitivne pomake vlade, jer 35 poglavlja koja se pregovaraju obuhvataju reformske procese, stabilizaciju ekonomskih prilika, javnih finansija, borbu protiv korupcije, regionalnu saradnju.

MIHAJLOVIĆ: Najponosnija sam na Duing biznis listu!

Potpresednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla da je, kada je rač o njenom ministarstvu, najponosnija na Duing biznis listu.

- Za mene je vrlo važna Duing biznis lista Svetske banke i to što je Srbija u top deset zemalja u svetu po onome što je uradila za samo dve godine da bi popravila uslove poslovanja. Nije moguće ništa raditi, ako uslovi poslovanja nisu dobri, ako ima korupcije, i zato sam time posebno zadovoljna - rekla je Mihajlović.

Govoreći o ciljevima do kraja mandata, ministarka je rekla da su primarni Koridor 10, autoput do Čačka, početak radova na autoputu Niš-Merdare-Priština, autoput do granice sa Crnom Gorom, te da Srbija uradi svoje na izgradnji železničke pruge Beograd-Budimpešta.Cilj je i da Srbija na Duing biznis listi bude među prvih deset ili petnaest do kraja mandata ove vlade.J. Stanković

#Jadranka Joksimović

#Vlada Srbije

#Zorana Mihajlović

'