AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanosti povodom završetka prve faze radova na izgradnji nove fabrike kompanije Erenli u Leskovcu.

Predsednik Aleksandar Vučić je na samom početku obraćanja istakao da je pre nekoliko godina, mesto na kom je sada fabrika, bila prazna livada.

- Svi su nas gledali u čudu, a sada, kao što vidite ovde imamo fabrike. Želim još jedanput da kažem "Dobrodošli". Ovde od jula kreće proizvodnja. Velika stvar za Leskovac, jer će biti dosta zaposlenih - rekao je on.

Kako kaže, u planu je dovođenje još investitora u Leskovac.

- Ovo vreme ne možemo da okarakterišemo, u svetu je beznađe i histerija, a mi dovodimo investitore. Zahvalan sam investitorima. Pre deset godina su njihova ulaganja bila do milion, a sada su 300 miliona. Ovo je 23 turska fabrika u Srbiji. Verujemo da možemo još da ih privučemo. Naša saradnja je dobra i politički, i ekonomski, kao i trgovinski - dodao je predsednik.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, zaposlenost je važna, jer će deca u Leskovcu dobiti šansu da ostanu u nekadašnjem "Srpskom Mančesteru".

- Moramo da budemo vredni i istrajni. Dolazeći, imao sam vremena da pogledam, cena gasa je na istorijskom maksimumu, isto će biti i sa cenom nafte... Sve cene sirovina odoše u nebesa, isti pšenica... Ne znate šta da radite..Evropske banke propadaju, i ja samo govorim kako s eceo svet ruši pred nama, i sve što smo znali, sada pšred nama nestaje - dodao je Vučić, ističućči da je zabrinut.

Kako je dodao, dosta je muka i problema, a Srbija nastavlja da se bori za mir i stabilnost.

- Utoliko sam danas još više ponosan, za tri meseca kreće proizvodnja, i to je za nas važno, jer će izvoz vredeti 25 miliona evra, i doprineti bruto rastu - kaže Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je naveo, u pitanju je borba za ljude i njihove živote, zahvalivši se još jednom turskim prijateljima jer su izabrali Jablanički okrug.

- Verujem da ćemo uspeti da obezbedimo mir, stabilnost i budućnost za sve te ljude. Leskovčani znaju da ovo nije kraj. Uložili smo u bolnice, imamo prečistače otpadnih voda... Mnogo još ulaganja čeka Leskovac - dodao je predsednik.

- Kada sam razgovarao sa turskim kompanijama, mi smo malo podigli cenu, obzirom na dešavanja, ali mi smo Tursku maltene častili, jer je cena električne energije mnogo viša na evropskom tržištu. To nisu normalne cene - dodao je Vučić.

Kako kaže, cena u Evropi je do osam puta veća.

- Izdržaćemo sve to. Hvala svima na ovom divnom danu, Leskovcu, gospodine Šahin, ekselencijo... Dobrodošli u Srbiju! Čestitam Leksovčanima, želim vam zdravlje i uspeh - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik je najpre seo za sto sa turskim investitorom, a događaju prisustvuju ministarka privrede Anđela Atanasković i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Autor:

#Aleksandar Vučić