AKTUELNO

Sasvim je sigurno da predsednik neće srljati da uvede sankcije Ruskoj federaciji, uprkos silovitim pritiscima koje trpi spolja, ali i uprkos kampanji koja se vodi u delu domaće javnosti naklonjenoj Zapadu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se ne oglašava ceo dan, jer traži najmanje bolno rešenje za Srbiju u odnosu na rat koji praktično bukti na evropskom tlu. Naravno da predsednik Srbije poštuje međunarodno pravo i teritorijalni integritet i suverenitet svake države, jer svako drugačije ponašanje bilo bi zarivanje glogovog koca u kolevku srpstva Kosovo i Metohiju.

Sa druge strane, ono što je izuzetno zabrinjavajuće i o čemu predsednik Vučić celu noć i jutro promišlja sa svojim najbližim saradnicima iz ekomonskog i energetskog tima, jeste totalni haos na svim svetskim berzama, izuzetni skokovi cena svih energenata, ali i pšenice pre svega, a zatim i aluminujuma, bakra, čelika, zlata.

Od ludila na berzama i ekonomske krize sa kojom je suočena planeta, strepi cela Evropa, sve najmoćnije sile govore o tome, a kamoli mala i krhka Srbija, koja je tek stala na noge posle uništavanja državnog budžeta koje je trajalo do 2012. godine.

Domaća politička publika, analitičari, lideri stranaka, ali i svi drugi, ponašaju se kao ekipa iz filma Tri karte za Holivud, snevajući dečje snove i zamišljajući kako napraviti život na foru, ali predsednik razume da predstoje izuzetno teške godine, a ne teški dani, za celokupno stanovništvo Evrope, pa i za našu zemlju i u ovom nevremenu mora našu državu voditi odlučno i oprezno poput najiskusnijeg kapetana i zato neka mu je Bog u pomoći, jer osim sebe samoga, ni na koga drugog ne može u odlukama da računa.

Sasvim je sigurno da predsednik Srbije neće srljati da uvede sankcije Ruskoj federaciji, uprkos silovitim pritiscima koje trpi spolja, ali i uprkos kampanji koja se vodi u delu domaće javnosti naklonjenoj Zapadu, a koja zahteva od Vučića da upravo među prvima uvede sankcije Putinu i Rusiji.

Vučić zna da ga narod nije birao da poput nekih bude maneken u ulozi predsednika, već da je narod Srbije svesno i mudro izabrao upravo njega, znajući da će imati nerve da ne igra na prvu i drugu loptu, koji će umeti da izmeri i da preseče, a da bude najbezbolnije za našu Srbiju!

Autor:

#Aleksandar Vučić