AKTUELNO

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj gostujući na TV Pink rekao je kako smatra da SAD neće presudno uticati na politiku Srbije pre izbora, već nakon, kada bude reči o formiranju nove vlade.

Šešelj je rekao i kako je njihov cilj da nas odvoje od Rusije i Kine, dodaje i kako smatra da će zbog svega krenuti pritisci i napadi, ali da ne smemo okrenuti leđa pravim prijateljima zbog onih koji su nas bombardovali.

Foto: TV Pink Printscreen

Njihov cilj je da Srbiju odvoje od Rusije i Kine i tu će da jurišaju, da ucenjuju, da pritiskaju, ali mi ne smemo propustiti. Ne smemo se odreći pravih prijatelja zbog onih koji su nas bombarodvali. Moraju da realizuju zajednicu Srpskih opština i u konačnom rešenju da ta zajednica bude vezana za centralnu Srbiju, a ostatak KiM da ima autonomiju u kojoj će Šiptari vladati, ali neće imati suverenitet. Vojsku može imati samo Srbija, ne može Kosovo. To je moje mišljenje, to je stav SRS i mi se za to zalažemo - rekao je Šešelj.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je reč o ocenama reditelja Gorana Markovića o spomeniku Stefanu Nemanji, za koji je od opozicije tražio da se izmesti u Marinkovu baru, Šešelj kaže da je Marković notorni izdajnik.

Goran Marković je notorni izdajnik, to sam se uverio kada sam gledao njegov film "Turneja", više ništa ne mora da mi kaže. On je tražio da se spomenik izmesti u Marinkovoj bari, a što da ne naparvimo novi spomenik u Marinkovoj bari? Tamo žive normlani ljudi, mnogo normalniji nego u krugu dvojke. Oni smatraju da su oni elita, kakva su oni elita kad niko ne sme sa mnom na TV duel. Ovo što je postigao sa Turnejemo, treba u zatvor da ode. Vladeta Janković, ja sam obećao da ću ga podržati, samo da javno potvrdi ovo što su novine pisali da je podržavao likvidaciju Đinđića - rekao je Šešelj za Pink.