AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je Srbija spremna da sarađuje sa Turskom u svim sferama iz oblasti poljoprivrede.

Na sastanku sa ministrom hrane, poljoprivrede i stočarstva Turske Ahmetom Ešrefom Fakibabom, predsednik Vučić zamolio je turskog ministra za povećanje kvota za izvoz goveđeg mesa i suncokretovog ulja iz Srbije u Tursku, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić sa Zaevom telefonom razgovara sutra u podne

On je izrazio zahvalnost predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu zbog toga što, kako je istakao, razume Srbiju i što pokazuje poštovanje prema našoj zemlji.

Foto: Tanjug

Ministar Fakibaba istakao je da je Srbija ključna zemlja za stabilnost regiona i onoliko koliko je važna za Balkan, Srbija je važna i za Tursku, i obećao značajnije povećanje trgovinske razmene između dve zemlje.

On je predsedniku Vučiću preneo pozdrave turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. Ministar Fakibaba u Beogradu boravi sa velikom delegacijom turskih privrednika povodom otvaranja Poljoprivrednog foruma Srbija-Turska.

#Aleksandar Vučić

#Poljoprivreda

#Turska

'