AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa nemačkim ambasadorom Akselom Ditmanom o više pitanja, uključujući i unutrašnji dijalog o Kosovu, a nemački diplomata je tom prilikom ocenio da je poziv na dijalog ozbiljan i odgovoran potez.

Oni su razgovarali i o nastavku razgovora sa Prištinom, vladavini prava, uspostavljanju institucija i njihovom boljem radu i evropskom putu Srbije. Vučić je istakao važnost unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, kao i nastavku dijaloga sa Prištinom u cilju uspostavljanja dugoročnog mira u regionu.

Foto: Tanjug

-Ukoliko uspemo da uspostavimo bolje srpsko-albanske odnose, ovaj region imeće bolju budućnost - rekao je Vučić. Tema razgovora bila je i ekonomska situacija u Srbiji, koja je bez obzira na probleme izazvane vremenskim nepogodama, zadovoljavajuća, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Fiskalna konsolidacija je uspešno sprovedena, a suficit na današnji dan iznosi 670 miliona evra.

Dvojica sagovornika pozdravila su sve veće prisustvo nemačkih kompanija u Srbiji, a ambasador Ditman je predložio otvaranje katedre za germanistiku na Filozofskom fakultetu u Nišu jer će to pomoći obrazovanju novih kadrova za potrebe nemačkih kompanija.

Vučić i ambasador UAE o zajedničkim projektima dve zemlje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas i sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Džumom Rašidom Sejfom Zajedom al Daherijem, sa kojim je razgovarao o zajedničkim projektima Srbije i UAE.

Vučić i ambasador UAE o zajedničkim projektima dve zemlje

Ambasador al Daheri uručio je predsedniku Vučiću pismo princa prestolonaslednika Abu Dabija šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana i naglasio da će tokom svog mandata u Srbiji raditi na daljem unapređenju odnosa dveju zemalja, saopstila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

On je izrazio posebno zadovoljstvo napretkom projekta Beograd na vodi, koji je postao simbol Beograda. Predsednik Vučić naglasio je da je ponosan na zajedničke projekte koji se uspešno realizuju ne samo u Beogradu, nego i u drugim gradovima Srbije.

On je posetu princa prestolonaslednika Abu Dabija šeika Mohameda bin Zajeda Beogradu, u junu ove godine, ocenio kao veoma važnu za razvoj bilateralnih odnosa, navedeno je u saopštenju.

#Aksel Ditman

#Aleksandar Vučić

'