AKTUELNO

Konstitutivna sednica Saveta za populacionu politiku, kojoj predsedava premijerka Ana Brnabić, počela je u Vladi Srbije.

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović podneće izveštaj o dosadašnjem radu, a Savet će predložiti ekspertski tim za izmene i dopune Strategije podsticanja rađanja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Kako se navodi, posle završetka sednice, u 11 sati, medijima će se obratiti premijerka Brnabić i ministarka Đukić Dejanović.

Foto: Tanjug

Članovi Saveta su potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar finansija Dušan Vujović, ministar privrede Goran Knežević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Foto: Tanjug

Takođe, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Foto: Tanjug

Pored njih članovi Saveta su i direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić, komesar Komesarijata za izbeglice i migracije Vladimir Cucić i direktor Centra za demografiju Instituta društvenih nauka Goran Bašić, navodi se u saopštenju.

#Ana Brnabić

#Premijer

'