AKTUELNO

Atentat na predsednika naručio šef 'kavčana' Radoje Zvicer, koji se krije u Južnoj Americi, a iza njega stoje moćni političari, saznanja su Evropola. Nabavljena je moderna puška, angažovan i snajperista, bivši vojni specijalac, a ubistvo je planirano za prvu polovinu februara.

Atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića naručen je iz Južne Amerike, a egzekuciju je u prvoj polovini februara trebalo da izvrši snajperista, bivši vojni specijalac koji je, prema saznanjima Evropola, i ranije odrađivao 'crne operacije' za mafiju i zapadne službe!?!

Ovo su poverljive informacije do kojih je došla policija jedne države EU i koje su našem MUP-u dostavljene 14. januara. U dojavi koju je naša policija dobila navode se brojni podaci - imena zaverenika, imena i adrese paravan-firmi koje su učestvovale u nabavci i transportu oružja koje je trebalo da bude korišćeno za ubistvo, kao i brojne druge detaljne informacije o planu za likvidaciju šefa naše države.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dva plana

Prema saznanjima Evropola, atentat na predsednika Srbije neposredno je naručio vođa zloglasnog 'kavačkog klana' Radoje Zvicer, koji se, prema obaveštajnim podacima, trenutno nalazi u Južnoj Americi, najverovatnije u Kolumbiji. On je, preko posrednika, za ubistvo angažovao bivšeg vojnog specijalca.

- Atentator je, prema podacima Evropola, već radio takozvane 'crne operacije' za mafiju i zapadne službe. Za ovaj posao obećan mu je honorar od milion dolara, plus svi troškovi i logistika. Isplanirano je detaljno i njegovo izvlačenje iz Srbije nakon atentata i 'trajno smeštanje' u jednoj zemlji Južne Amerike - prenosi sagovornik mkoji je upoznat sa dojavom Evropola.

U izveštaju koji je dobila naša policija navodi se i da je atentat na predsednika Aleksandra Vučića trebalo da bude izveden u prve dve nedelje februara, i da su se razrađivala dva plana.

Foto: Foto/STRANA.UA

- Jedan plan je bio da to bude urađeno na nekom javnom skupu, a drugi je da se presretne Vučićeva kolona i izazove saobraćajka nakon koje bi došlo do likvidacije - prenosi sagovornik, koji kaže da se u informaciji evropske policije pominju i imena dvojice visokopozicioniranih političara iz regiona.

- Oni su u najmanju ruku sve znali, a moguće je i da su aktivno učestvovali u planiranju ubistva Aleksandra Vučića! - precizira izvor.

Kako saznaju mediji, Evropol je naš MUP obavestio i da je oružje za atentat kupljeno u Slovačkoj, reč je o najmodernijem snajperu velikog dometa i razorne moći, a u Srbiju je trebalo da uđe preko Mađarske i Bugarske.

- Kretanje oružja pokriveno je papirima firmi koje se legalno bave trgovinom oružjem - otkriva naš sagovornik.

Informaciju o planiranom atentatu na predsednika Srbije saopštio je u petak uveče ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je naveo upravo Radoja Zvicera kao naručioca atentata. Podsećamo, vođa 'kavačkog klana' se od februara prošle godine, od hapšenja grupe Veljka Belivuka u Beogradu, nalazi u bekstvu. Za njim je Srbija raspisala poternicu.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Sam predsednik Vučić je, nakon saznanja da se priprema atentat na njega, rekao da bi povod za to mogao da bude udar na narko-mafiju u Srbiji.

- Mnogo toga smo uradili velikim hapšenjima narko-kartela u Srbiji, a oni ne mogu da funkcionišu ako na širem planu nemaju podršku određenih državnih struktura. Tu nije u pitanju deset miliona evra, već stotine miliona i milijarde evra. U dopisu policije iz zemlje EU video sam sedam imena, ti ljudi su državljani raznih zemalja i nikog od tih lica nisam nikada niti video, niti čuo. Što znači da ne postoji nikakva lična stvar kao razlog za ubistvo. Takođe, destabilizacija Srbije mnogima bi bila u interesu. To su neki mogući razlozi - kaže predsednik Srbije.

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić