AKTUELNO

U verodostojnost informacije da je pripreman atentat na predsednika Srbije ne treba sumnjati, saglasni su sagovornici "Novog vikend jutra".

Politički aktivista dr Zlatko Lutovac ocenio je kao indikativno to što se niko od zvaničnika Crne Gore nije oglasio nakon saznanja da je Radoje Zvicer, šef Kavačkog klana, planirao atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Čini mi se da će istraga pokazati da se ovog puta stvarno radilo o pokušaju da se ugrozi bezbednost predsednika i svi oni koji spinuju i govore da je ovo izmišljotina, ne mogu da razumeju da su ovo podaci dobijeni od stranih bezbednosnih službi i struktura, i od zemalja članica EU. Tu prestaje svaka mogućnost spina – kaže Lutovac.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da veruje svojoj državi i da se nada zaštiti ustavnog poretka i predsednika.

- Gledao sam juče predsednika i videlo se da je monaški smiren. Činjenica je da niko neće moći da zaustavi našu zemlju koja je toliko ojačala, da neki kriminalci ne bi mogli da joj poremete ustavni poredak – kaže Lutovac.

Tomislav Kresović, novinar i publicista, pojasnio je da je informacija o planiranju atentata stigla iz Europola, a da su pojedine informacije stigle i od Viktora Orbana, kao i iz Bugarske koja je „klasična zona za organizovanu mafiju za heroin“, dok preko Mađarske „ide druga linija za kokain“.

Foto: TV Pink Printscreen

- Iz ove dve prijateljske zemlje su, dakle, stigle informacije o mogućem delovanju mafijaških klanova. Ali, da podsetimo, svi VIP atentati mogu da budu razotkriveni u pripremi, ali nikao u izvršenju. U moderno vreme atentati ne podrazumevaju metak, već i trovanje, pa je preporuka zvaničnicima da vode računa gde idu i šta jedu. Vučić mora da bude jako oprezan jer, mafija kad udara, ne udara direktno na ličnost, već je uglavnom u svezi sa ljudima iz državnog aparata – kaže Kresović za „Novo vikend jutro“.

Aleksandar Šešelj, zamenik predsednika SRS, podseća da su radikali još pre tri godine upozoravali na odmetnutu strukturu vlasti koja je povezana sa mafijom.

- O tome smo govorili još 2019. godine! Najnovija informacija stigla je iz stranih službi i ja mislim da se u njenu pouzdanost ne sumnja. Da nije istinita, Europol bi se odmah oglasio i demantovao da je komunikacija bezbednosnih službi uopšte postojala – kaže Šešelj za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je reč o motivima za atentat na predsednika, Šešelj ocenjuje da su presečeni putevi droge veliki problem za mafiju, kao i to što od zvaničnog Beograda nekoliko godina unazad postoji otvorena podrška prosrpskim strankama u Crnoj Gori.

#Aleksandar Šešelj

#Tomislav Kresović

#Zlatko Lutovac