AKTUELNO

Lider PSG i predsednički gubitnički kandidat Saša Janković izgleda je potpuno izgubio kompas. Janković je izjavio da je u dobrim odnosima sa Draganom Šutanovcem i da će rado učestvovati na njegovim protestima, ali da neće da sarađuje sa DS. Janković je zatim otišao korak dalje pa je dodao da neće da sarađuje ni sa Sašom Radulovićem, zbog toga što ni on ne želi saradnju sa DS?!?

Janković je naveo da je i dalje u dobrim odnosima s liderom DS i da ne veruje da Šutanovac lično želi da pomogne Vučiću, ali da PSG smatra da se ne može davati legitimitet Aleksandru Vučiću prihvatanjem dijaloga sa njim?!?

Na pitanje da li PSG može da promeni odluku do beogradskih izbora, on je rekao da se ovde radi o drugačijem obliku vođenja politike i da nema kombinatorike o saradnji sa nekim.

- Ne verujem da postoji zla namera, ali činjenica je da je urađeno - naveo je Janković i dodao:

BEČKI STANDARD: Vučić u ulozi srpskog Vilija Branta!

- Da sam ja kao predsednik Pokreta rekao da ću nešto poslati predsedniku Aleksandru Vučić, pri svemu da je i legalno i legitimno izabran, bio bih smenjen - rekao je Janković, uz opasku da je Šutanovcu lično saopštio da će prekinuti saradnju sa DS pre nego što je PSG izdao saopštenje.

Iako je jasno rekao da više neće sarađivati sa DS, Janković je najavio da će učestvovati na protestima koje je za jesen najavio Dragan Šutanovac?!?

Janković je zatim dodao da je o saradnji razgovarao s predsednikom Pokreta Dosta je bilo Sašom Radulovićem koji je, kako je kazao, stalno postavljao treći uslov, a to je da u koaliciji ne bude DS.

- Tu vrsta uslovljavanja ne možemo da prihvatimo, jer ako tako krenu, onda ćemo ići svako za sebe - kazao je Janković, iako kao i Radulović ne želi da sarađuje sa demokratama.

Upitan da li Pokret može sam da pređe cenzus na beogradskim izborima, Janković je rekao da pokret nije ušao u politiku zbog cenzusa i položaja, već da se promeni način na koji se vodi politika Srbije.

- Ako ovakvi ne možemo da pređemo cenzus, onda ne treba da pređemo cenzus - rekao je Janković.

#Saša Janković

'