AKTUELNO

Znaće se uskoro ko će biti novi direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) i uskoro ćemo obavestiti javnost, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je u Obrenovcu posetila novi dispečarski centar JKP Toplovod Obrenovac.

Brnabić je rekla da je došla da pohvali Obrenovac za sve ono što je urađeno u proteklim godinama, ali je zahvalila i bivšem v.d. direktoru EPS Miloradu Grčiću na svemu što je EPS uradio da se proširi sistem daljinskog grejanja.

- Realno su projekti zaštite životne sredine krenuli da se realizuju 2014. godine, uprkos svim problemima, kada je premijer bio Aleksandar Vučić, rekla je Brnabić i naglasila da je uloženo 600 miliona evra za filtere za odsumporavanje na teremoelektranama.

- Danas razmišljamo o širenju sistema centralnog grejanja, kako bismo smanjivali broj individualnih ložišta, koja zagađuju vazduh, dodala je premijerka.

Brnabić je istakla da je elektroenergetski sistem Srbije u najvećoj meri stabilizovan i da se smanjuje potreba za uvozom struje.

- Nadam se da će biti samo stabilniji i zadovoljna sam što građani nisu osetili nikakave probleme, a njih je nezapamćeno na svetskom i evropskom tržištu sa cenama gasa i struje, ocenila je ona.

- Mi nismo dizali cenu gasa i struje, a ograničili smo za privredu na 75 evra, rekla je Brnabić.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da se u tu opštinu gotovo deceniju ulaže 100 miliona evra godišnje, u niz javnih objekata koji znače budućnost. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je da je Obrenovac beogradska opština koja se najbrže i dobro razvija.

Autor:

#Ana Brnabić