AKTUELNO

Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) u svojim istupanjima više puta se ogradio od bilo kakvog mešanja u politiku, jer je to stav sindikata koji se ne menja bez obzira na političke opcije. Ovoga puta Sindikat je uvučen u novu političku igru.

Ovom prilikom prevashodno želimo da se ogradimo od teksta koji je današnje izdanje Kurira objavilo, a u kom je izjava predsednika NPSS-a, Miloša Jelenkovića, upotrebljena u svrhu međustranačkih obračuna i aferaških tekstova koje svakodnevno možemo čitati.

Isto tako, više puta smo se ogradili i od stavova Policijskog sindikata Srbije koji je, zahvaljujući rukovodstvu, uvučen u spletkarske igre na našoj političkoj sceni. Sindikat koji je otvoreno podržavao jednog od političara na poslednjim prededničkim izborima i koji je ostao nem na pogubne stavove istog koji se indirektno tiču policijskih službenika, a direktno bezbednosti celokupne zemlje.

Još jednom moramo podsetiti da svaki sindikat mora postojati zato da bi se borio za prava radnika, a ne da bi bio marioneta u dnevno-političkoj igri i time, umesto koristi, samo nanosio štetu radnicima iza kojih stoji.

Nezavisni policijski sindikat Srbije kao sindikat radnika MUP-a postoji upravo da bi se, legitimnim sredstvima, borio za poštovanje prava policijskih službenika i tako će i ostati. Sindikalna borba će za NPSS i u buduće biti jedini način borbe, jer ovaj sindikat postoji zbog svojih članova.

#demanti

'