AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić satima je danas popodne slušao probleme meštana Gornjih Nedeljica. "Pustite obične ljude, neću da razgovaram sa opštinskim rukovodstvom" - rekao je Vučić na samom početku.

Predsenik je prvo saslušao predsednika MZ Velikog Sela iz doline reke Jadar o istraživanju Rio Tinta u vezi sa zagađenjem.

Foto: TV Pink Printscreen

Meštanin Gornjih Nedeljica rekao je da mu je drago što je Vučić došao da sasluša građane u vezi sa Rio Tintom, rekavši da meštani gornjeg Jadra dobijaju malo informacija o ovoj kompaniji.

Foto: TV Pink Printscreen

On je upitao na koji način država planira dam reši problem Rio Tinta, pošto kako ističe, građani ne veruju ovoj kompaniji.

Sve je počelo sa deponijom od dva kilometra u dolini reke Jadar koja će potpuno zagaditi ovaj kraj. Mi želimo da se uloži u ovaj kraj, u poljoprivredu, da nam ministri objasne sve. Vama predsendiče svaka čast, hvala Vam što ste došli da nas posetite - rekao je meštnin i dodao da je velika briga građana za Rio Tinto.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsedniče, zauzmite se za nas. Hvala vam - dodao je ovaj meštanin.

Još jedan meštanin je rekao da je Rio Tinto krio svoje namere.

Foto: TV Pink Printscreen

Sve što smo znali, znali smo poslednji - rekao je on.
Recite mi šta je vaš problem, molim vas - rekao je Vučić.

Meštanin je rekao da je dolina Jadra hlebište za ovaj deo Srbije i ostatak Srbije. Ako se instalira deponija u dolinu Jadra, voda će plaviti ovde sve, te dodaje da je problem i hemijski sastav te vode ako tu bude deponija.

Foto: TV Pink Printscreen

Strah je i za groblje i za naše pretke i za naš hram. Vi ste prvi državnik koji je došao da čuje naše strahove - rekao je meštanin.

VUČIĆ SATIMA SLUŠA MEŠTANE: Svi su bili nervozni kad sam došao! Zanima me vaša sudbina! Nisam došao da vas lažem! Večeras ćemo doneti određene zaključke!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je satima slušao meštane, kojima je rekao da će već večeras doneti određene zaključke. Vučić je istakao i kako njemu Rio Tinto nije davao pare, kao i da ga zanima jedino sudbina građana.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada sam došao svi su bili nervozni. Tu je bilo i kolovođa iz Beograda, nemam ja problem sa tim. Meni Rio Tinto nije davao pare, niti će davati pare. Mene zanima vaša sudbina, zato sam i došao da odgovaram, bio sam spreman i prošao sam kroz njihovu blokadu. Spreman sam i opet da dođem. Večeras ćemo doneti određene zaključke za koje verujem da nećete biti potpuno nezadovoljni. Nisam došao da vas lažem - rekao je Vučić.