AKTUELNO

Inicijativa "Kreni-pokreni" najavila je za danas novu blokadu srpskih saobraćajnica, a pod izgovorom ekološkog protesta.

Prof. dr Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije, kaže da je situacija ozbiljna, ali ne toliko da bismo bili previše zabrinuti.

- Država Srbija ima svoje institucije, zakone, parlamentarne izbore za par meseci i svi mogu da izraze svoje mišljenje. Nikome neće nedostajati mogućnost da se deklariše – kaže Miletić za „Novo jutro“.

Foto: TV Pink Printscreen

Brine ga, kaže, da neko ne bude povređen ili da neki pojedinac ne izazove incident.

- Ipak, ja verujem u državu Srbiju i ona me iz dana u dan ubeđuje da sve što radi, radi za svoj narod – kaže Miletić.

S druge strane, Borko Kašanski, urednik u Srpskom telegrafu, kaže da je „mnogo i jedna razbijena glava“ i da svi strepimo da se ne ponove slike koje smo gledali prethodnog vikenda.

Foto: TV Pink Printscreen

Iza ovih protesta stoji deo opozicije okupljen oko Dragana Đilasa i njegovih saboraca, kaže za Pink Uglješa Mrdić, narodni poslanik. Ovaj deo opozicije, kako dodaje, ima podršku stranih i regionalnih obaveštajnih službi, kao i dela mafijaških struktura i lažnih ekologa.

- Cilj je jedan jedini: izazvati situaciju koja će dovesti do toga da na ulicama padne krv i da se Srbija blokira. Oni stalno izmišljaju razloge za blokadu, a danas će blokirati puteve. Zašto? Ako se blokiraju putevi i ako Srbija i saobraćaj stanu, to će izazvati destabilizaciju. Destabilizacija dalje utiče na dolazak investitora, bez kojih nema novih radnih mesta – kaže Mrdić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da opoziciji nije stalo do Srbije, već samo do rušenja Aleksandra Vučića.

- Nervoza raste pred izbore jer je opozicija svesna da nema podršku u narodu. Zato će u narednom periodu biti još pokušaja destabilizacije Srbije. Nadam se da danas neće biti blokiran auto-put jer to nije normalno. Da li je politički program blokirati Srbiju? – zapitao je Mrdić.