AKTUELNO

Marko Matić, izvršni direktor Centra za odgovorne medije, rekao je za Pink da su posledice onoga što rade Marinika Tepić i Dragan Đilas veoma uznemirujuće i opasne.

- Te političke razlike koje postoje u našem društvu između jende manjine su moraju da se premošćavaju političkim dijalogom. Izlivanje nasilja na ulice je uvek opasno. Ono što je najvažnije za Srbiju je da svi smire strasti, da se očuva mir, i da se izbegnu sukobi među građanima - ukazao je on.

Prema njegovim rečima, nasilje je odlika onih koji u istom traže realizaciju ličnog i kratkoročnog političkog interesa.

Foto: TV Pink Printscreen

Dušan Stojaković, urednik ekonomske rubrike u dnevnom listu ''Večernje novosti'', rekao je za Pink da je celokupna politička situacija kojoj svedočimo prethodnih dana vrlo zanimljiva.

- Pre svega je velika vest da veliki deo naših građana brine o zaštiti životne sredine. Jako sam srećan zbog toga. O tome svi mi treba da brinemo. Ali je zanimljivo da do pre godinu dana ta tema nije uopšte bila tema. I upravo taj Rio Tinto koji je jedna od glavnih tema, za koji se ne zna i dlaje da li će d ase gradi, ni da li će biti otvoren i da li će zagađivati životnu sredinu - navodi on.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako ističe, istorijat Rio Tinta u Srbiji počinje davne 2001. godine kada je ova kompanija došla u Srbiju.

- 2004. godne se pronalazi jadarit u Srbiji. tadašnja vlast daje dozvolu za istraživanje te rude, tek kasnije kada je sve bilo gotovo pa završeno i kada je najavljeno da bi mogao da se pravi rudnik, počinje histerija - objašnjava Stojaković i dodao:

Deo političkih snaga opozicije apsoltno nema nijednu kartu na koju može da igra i da se prikaže kao bilo kakav faktor na srpskoj političkoj sceni i zato su pokušali d as euključe u ovu temu kako bi profitirali. Način na koji su to uradili je problematičan.

#Dušan Stojaković

#Marko Matić