AKTUELNO

Generalni sekretar u kabinetu predsednika Republike Srbije Nikola Selaković reagovao na reči hrvatskog premijera.

Generalni sekretar u kabinetu predsednika Republike Srbije Nikola Selaković izjavio je da ne zna šta da kaže, a da ne upotrebi grubu reč povodom izjave hrvatskog premiejra Andreja Plenkovoća da je „Oluja" sprečila nove Srebrenice.

- Da nisam na ovom mestu rekao bih da odavno od nekog bezobrazniju izjavu nisam čuo - rekao je Selaković, koji je novinarima sinoć odgovarao na pitanja pred početak Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u vojno-policijskoj akciji Hrvatske "Oluja" u Novom Sadu.

Foto: Beta

- Mi na sve takve teške reči odgovaramo tugom i istinom da je neko 250.000 oterao sa vekovnih ognjišta - objasnio je on.

Ukazao je da ove jeseni manastir Krupa u severnoj Dalmaciji obeležava sedam vekova.

- Nije ga niko doneo kao zemlju na opancima, podigao ga je kralj Milutin. To je srpska istorija i prošlost, hrvatska istorija i prošlost - istakao je on.

Selaković je kazao da bi pomirujuće bilo kada bi Srbi u Hrvatskoj mogli predati pismo na ćirilici, a da ne bude pocepano, da pravoslavni sveštenik ili vladika može da prođe ulicama, a da ga niko ne psuje i da deca uče u školama na našem jeziku, kao i da Srbi u Hrvatskoj budu ravopravni građani EU.

#Andrej Plenković

#Nikola Selaković

#Odgovor

'