AKTUELNO

Srpska napredna stranka predstavila je Programska načela stranke, u Domu omladine, uoči skupštine SNS koja je najavljena za sutra.

Skupština SNS-a biće sutra, u subotu, 27. novembra, a više stranačkih odbora donelo je do sada odluku da na zasedanju tog tela za predsednika SNS-a predloži Aleksandra Vučića.

Foto: TV Vesti Printscreen

Brnabić: Demografija je prioritet

Ana Brnabić predstavila je četiri najvažnije poruke stranke

- Stalno političko, društveno, globalno jačanje Srbije.

- Državna Stabilnost

- Puna samostalnost u odlučivanju.

Foto: TV Vesti Printscreen

- Saradnja i evropske integracije, ali i otvorenost i saradnja sa partnerima koji Srbije žele i mogu da donesu dobro.

- Cilj je Srbija koja je danas jača što je bila juče, a nešto slabija nego što će biti sutra - rekla je Brnabić.

Ona je istakla "da su nam deca potrebna i da je demografija apsolutni prioritet".

Rekla je da će se menjati zakon o finasijskoj podrši porodicama sa decom kako bi posebno nagradili majke preduzetnice, kako bi se podržala preduzetnička kulutra.

- Vratićemo se i uradićemo to bolje, nama je u redu da kažemo kada nešto nismo dovoljno dobro uradili i to je politička odgovornost.

Mali: Želimo da ubrzano podižemo životni standard građana Srbije

Siniša Mali predstavio je ekonomsku politiku Srpske napredne stranke.

Foto: TV VESTI

Ne možete uspešno da sprovodite politiku ukoliko nemate čime. Kada govorimo o ekonomskoj politici SNS i ekonomskim uspesima Srbije govorimo o snovima jednog Čoveka Aleksandra Vučića, koji je imao san da od razorene Srbije napravi ekonomskog lidera u regionu. Želimo da jačamo privredu, ekonomiju i da ubrzano podižemo životni standard građana Srbije i održimo makroekonomsku i finansijsku stabilnost. 2012. ostavili su nam uništenu državu, nismo imali novca ni da platimo penzije, visoku inflaciju, stotine fabrika koje su bile zatvorene, jednom rečju - Bankrot. Ali nismo se uplašili izazova, doneli smo hitne mere fiskalne konsolidacije, stabilizovali kurs i inflaciju, krenuli u nešto što je predstavljalo osnovu za dalji rast naše ekonomije - rekao je Mali.

Foto: TV Vesti Printscreen

- Bićemo jedna od tri najbolje i najuspešnije zemlje u Evropi.

Šapić: Srbija vodi politiku stabilnosti i mira

Aleksandar Šapić istakao je da je "Srbija danas ekonomski stabilna, vojno sve jača, diplomatski izuzetno poštovana i zemlja koja posle dužeg vremena ima prijatelje i na zapadu na istoku.

Foto: TV Pink Printscreen

SNS možete da volite ili ne, kao i Vučića, ali ne možete da ne konstatujete da je u toku stvaranje nove srpske politike, nove savremene Srbije, kao i da je tvorac toga Aleksandar Vučić. Politika počinje da se kristališe. Prošli vek je bio specifičan po raznim ujedninjenima Srba, Hrvata Slovenaca i pitanje je da li je Srbija imala prilike da bude kreator specifične srpske nezavisne suverene slobodarske politike. Sa istorijske distance ćemo uvideti koliko je Vučić važan. Srbija je zemlja koja ima predsednika koji je poštovan u svakom delu sveta - istakao je Šapić.

Šapić kaže da mu je čast što je Vučićev savremenik i savremenik SNS jer po njegovom mišljenju Srbija po prvi put posle Obrenovića ima priliku da vodi sopstvenu politiku.

Kaže da je Vučić jedini čovek koji najviše radi na sebi i da oni kao stranka treba tako da rade i da ne smeju da zaborave da su tu, pre svega, zbog Srbije.

Ako bude dobro u Srbiji, biće dobro i nama. Srbija vodi politiku stabilnosti mira, i kada jača svoju vojsku jača je zato da bi drugima odagnala misli da mogu Srbiju olako da napadnu.

Istakao je da će uvek voditi računa o srpskom narodu gde god da se nalazio.

Ljudi koji nas ne vole pokušavaju da nas etiketiraju kao loše. Obrnuto je. Mi verujemo u sebe i smatramo da na ovim prostorima imamo kvaliteta da budemo lideri. Nemam problem da kažemo da ćemo voditi računa o našem narodu gde god da se nalazio. Izuzetno je važno reći da je u poslednjih godinu dana politika Vučića dala rezultate da ta politika ima smisla, iako su mnogi pokušali da tu politiku nezavisnosti definišu kaže Šapić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je krenula kovid kriza zahvaljujući dobrim odnosima Vučića smo dobili vakcine i medicinsku opremu. Tada smo prvi put došli u prve tri zemlje na svetu borbe u prvom talasu kada je svaki deo medicinske opreme bio kao zlata vredan. Činjenica da se pojavila gasna kriza je zahvaljujući dobrim odnosima sa Rusijom pokazala da je ova politika ispravna i politika budućnosti, nova politika savremene budućnosti.
Uspeli smo da dođemo do nečega do čega je pitanje i da li će doći najbliži prijatelji Rusije - rekao je Šapić govorivši o dogovoru predsednika Vučića i Vladimira Putina, koji se odnosi na cenu gasa.

Šapić je rekao da je važno da se nastavi sa politikom koja je vođena do sada.

Foto: TV Vesti Printscreen

Gromoglasan aplauz za predstavnike SNS-a

Pred okupljenima su seli Ana Brnabić, Siniša Mali, Aleksandar Šapić, Dejan Đurđević.

Publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila predstavnike SNS-a na bini.