AKTUELNO

Bivši zaštitnik građana i propali predsednički kandidat Saša Janković komentarisao je za list Danas nameru novoizabranog zaštitnika građana Zorana Pašalića, da se smanji plata predeviđena za tu funkciju

Saša Janković očigledno misli da je normalno da u trenutku kada prosečna plata u Srbiji iznosi nešto više od 400 evra, bilo koji državni fukcioner, pa i zaštitnik građana prima više od 3.000 evra. Janković za list Danas kaže da je novi zaštitnik građana Zoran Pašalić na pogrešnom putu, očigledno mu se nije dopao prvi Pašalićev potez da pokrene inicijativu za smanjenje vlastite plate.

Valjda je pravi put za Jankovića vožnja gliserom vrednim više stotine hiljada evra, za koji još uvek nema objašnjenje odakle mu. Možda je i mogao sebi da priušti takav luksuz, ako imamo u vidu da je u dva mandata, odnosno punih 10 godina, imao enormna primanja kao zaštitnik građana.

Čeda otkrio zašto ne želi saradnju sa ostatkom opozicije! ŠTA ĆE MI DS, JANKOVIĆ I JEREMIĆ - IDEM SAM!

Da li se ikada zapitao da li je nepristojno da građani Srbije plaćaju njegov luksuz i da li je osetio grižu savesti zbog razlika u životnom standardu između njega i običnih građana. Istovremeno Janković poziva na rušenje izabrane vlasti zbog navodnog siromaštva i malih plata, a kada ispali takve izjave u opozicionim medijima povuče se licemerno na skupoceni gliser da malo odmori.

Propali predsednički kandidat je u dva mandata uglavnom slao političke poruke i pripremao se za osnivanje stranke, bio je i lični izaslanik Borisa Tadića na dodeli Nobelove nagrade kineskom disidentu čime je kvario odnose dve zemlje, ali niko ne pamti ni jednog građanina kojeg je zaštitio.

Građani Srbije imali su nepogrešiv osećaj za licemerje i Jankoviću nisu ukazali poverenje. Kako i da mu ga ukažu kad pre podne prica o siromaštvu i malim platama, a popodne se opušta luksuznim zanimacijama kao što je vožnja skupim gliserom ili pucački trening u streljani.

#Saša Janković

'