AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kaže da

- Naš narod na KiM se bori i u poslednjih 20 godina čini sve da ostane i opstane na tom našeim prostoru. Od trenutka kada je Vučić došao na vlast 2012. godine činimo sve da zaštitimo naš narod i nikada nećemo ostaviti naš narod i dozvoliti da strada na KiM - rekao je Petković za Pink.

Više neće moći da se ponove niti bilo kakve Oluje, niti pogromi jer stojimo uz naš narod i brinemo o njemu za razliku od onih pre 2012. godine koji su praktično na tacni Prištini davali nezavisnost Kosova. Borimo se i činimo sve da u gotovo nemogućim uslovima, kada je reč o međunarodnim okolnostima

Foto: TV Pink Printscreen

- Stojimo na vrhu čiode, to je naš manevarski prostor, narod mora da razume u kako teškoj situaciji se borimo za KiM i opet uspevamo i pored svih kriza, probelma i pritisaka da izborimo mir i stabilnost - istakao je Petković.
Kometarišući odlazak Dragana Đilasa u Ameriku, on je naveo da je bedno i ponižavajuće da usred SAD onako napadne srpski narod na KiM.

- On je i Srpsku listu i srpski narod okarakterisao kao kriminalce, čime nastavlja onu priču koja ide iz Prištine da je sver kriminalizovan i da zbog toga treba da se integriše u potpunosti u prištinske institucije - naglasio je Petković.

Svako ko pristaje na retoriku Aljbina Kurtija pristaje na napad na naš narod. Đilas protiv njega nije rekao ni reč. Kako se nije setio da pomene naše ljude koji stradaju - Srećka Sofronijevića, Dragicu Gašić...